Licna Moc

Ljepota trece dimenzije je u tome da su vase misli izuzetno fokusirane (na jednu od mnogih moguci stvarnosti). Kao rezultat toga, u vasem uglu galaksije vi imate osjecaj izoliranosti a s time dolazi i osjecaj nemoci. Taj osjecaj je lazan. Vi ste jos uvijek bica koja imaju moc. Ali kako nemate vjeru u sebe i kako ne vjerujete da imate moc da kreirate svoju realnost u sred vase svakodnevne "borbe i nereda" radja se taj generalni osjecaj nezdovoljstva. Tacno na vrijeme!

Sa svim promjenama koje se desavaju taj osjecaj nezadovoljsva i nelagodnosti ce vas natjerati da duhovno rastete i da sirite svoje poglede. Sa tom sirinom dolazi i prosvijetljenje.

Dio nezadovoljsva i osjecaja nemoci dolazi zbog iluzije da Bog postoji izvan vas, da je on svemocni, sveznajuci i kritican prema vama. Sve dok vi ne budete mogli da potpuno prihvatite da ste svako od vas Bog vi cete zauvijek ostati bez mogucnosti da u potpunosti dosegnete svoju moc, i da u potpunosti uspostavite vezu sa univerzalnom (bozanskom) energijom ljubavi. To je jako tesko za vas da shvatite, tu misao "ja sam Bog". Cak i sa nase 12to dimenzionalne perspektive "Bog" ne postoji. Nikad nije postojao moment usamljne svijesti koja je postala svijetlo. Prica o tom postanku je pomalo izvan vasih parametara percepcije. Ako bismo vam pokusali to objasniti to bi bilo kao da vi govorite sa domorodackim plemenom u dzungli koje nije vidjelo vasu tehnologiju, a vi im pokusavate objasniti sta je televizor. Sa njihove tacke gledista to bi bilo potpuno nerazumljivo. Isto bi se desilo kad bi vam mi rekli nasu pricu o stvaranju univerzuma, ali mi smo skrenuli sa teme...

Vasa licna snaga pripada vama i vi je mozete doseci. Jedina osoba koja vas ogranicava ste sami vi. Vi postojite u zoni "Slobodne Volje" (u vasoj zoni univerzuma vlada zakon "Slobodne Volje"). Sve sto vam se desava, vi ste se slozili s time. Tesko je povjerovati da bi ste se slozili sa svim tim nevoljama, ali to je tako i to je tacno. Nevolje vas natjeraju da se pruzite izvan vase zone lagodnosti. To je nacin da rastete i da sirite svoje poglede. To je natuknica u vasoj dimenziji dvojnosti/dualnosti. Prihvatite to iskustvo. Ogranicavanje licne moci dolazi od stagnacije, kad se ne pomijerate (mentalno i duhovno), kad se ukocite od straha. Neodlucnost moze biti jedna od najvecih prepreka koju treba savladati. Kada donesete bilo kakvu odluku to ce vas pomjeriti duz vase putanje. Osjecaj krivnje i zalosti za propustenim prilikama ili zato sto ste nesto "pogresno" uradili ce vas sprijeciti da se pomijerite naprijed. Do pomijeranja naprijed dolazi kad prepoznate svoja osjecanja i kad odate priznanje svojim iskustvima. Kada prepoznate blokadu i kada je otklonite samim time sto ste je prepoznali i kad prihvatite svoju ulogu u njenom postanku (u stvaranju te blokade). Kad prihvatite da ste je vi kreirali, vi time prihvatate postojanje svoje moci. Sto cesce to prepoznate tim vise stojite u svom punom svijetlu.

Nazad u "Ramshi"


.