Zemlja je Veliki Eksperiment (Septembar 2010)

Pleade: Svi duboko udahnite (dah vas vraca u vase tijelo). Zemlja je veliki eksperiment.Vi se smatrate, kroz cijeli univerzum planetom emocija. Vi imate tako mnogo genetskog materijala koji je doniran ovoj planeti od strane mnogih mnogih raznih vrsta, iz raznih dijelova galaksije. Mnoge od vrsta koje vi smatrate nizim ili koje nisu glavne vrste imaju svoj svijet gdje su oni dominantna vrsta. To moze biti mnogo za vas da prihvatite ali ako za primjer uzmente insekte, postoje mnogi svijetovi u kojima su insekti dominantne vrste. U mnogim slucajevima oni su mnogo veci nego sto su na ovoj planeti, oni su tamo visoki 7-10 metara, na tim planetama na kojima su oni dominantna vrsta.Zajedno s tim genetskim materijalom (koji ste dobili od tih raznih vrsta) dolazi i emocionalno iskustvo, istorija /povijest i frekventni /vibracioni znak/potpis koji je karakteristican za te vrste. To je onda sve kodirano u DNK /DNA. Taj DNK je onda ucitan, ti zapisi u DNK-a su ucitani u "Majku Zemlju". Zemlja je dakle biblioteka ili cuvar svih tih iskustava, zapisa koji pripadaju tim vrstama na planeti. Ono sto ste dobili s time je ogroman raspon emocionalnih iskustava. To je razlog zasto mi zovemo Zemlju "Planeta Emocija". Vi imate ekstremo visoke "visoke emocije" i ekstremno niske "niske emocije". Na ovoj planeti imate mnogo mnogo varijacija emocije koju zovete ljubav: ljubav koju imate za prijatelje, clanove obitelji, ucitelja, ljubavnika/cu, suprugu/a vi imate razne nijanse emocije koju nazivate ljubav. U drugim dijelovima galaksije, u drugim sistemima oni nisu zainteresovani za istrazivanje te emocije, tako da su oni sve te razne nijanse stopili u jednu formu emocije, oni nemaju veliki raspon frekvencija, oni ih ne pulsiraju na isti nacin na koji vi to cinite ovdje. Dodatno, u vasem nizem spektru vi takodjer imate ogromnu varijaciju, nije samo strah emocija koja tu postoji, vi kreirate cijeli spektar tu. To pravi ovu planetu, zato sto imate sva ta iskustva veoma teskom za inkarnaciju.

NASTAVLJENO 31 OKTOBAR 2010
Pleade:  Sami spektar emocija je dovoljan da napravi ovu planetu teskom za inkarnaciju, a vi uz to postojite u 3coj dimenziji (koja je dimenzija energetske "gustoce") sto dodatno cini inkarnaciju teskom, tako da spoznaja ko ste i sto ste postaje vrlo teska.
Prije 300,000 godina, ljudska bica koja su zivjela na ovoj planeti su bila svijesna da su oni multi-dimenzionalana bica kja igraju igru u dimenziji "energetske gustoce". Jedna od stvari s kojom ste imali problem u tom periodu je bila odrzavanje nivoa "energetske gustoce", vi ste se stalno prisjecali da ste multidimenzionalna bica i vi bi u tom slucaju izisli izvan tog nivoa gustoce i vratili se na visi energetski nivo . U 3coj dimenziji, dio igre, dio pravila je da imate linearnu perspektivu, da ne vidite multi-dimenzionalno da ne vidite druge vremenske linije koje se odvijaju paralelno s onom na koju ste skoncentrirani. Vi vidite samo jednu vremensku liniju i vi je iskusite od pocetka do kraja. U stvarnasti postoje mnoge linije paralelne i vi se konstantn prebacujete s jedne na drugu, bazirano na vasem frekventnom pecatu/potpisu i na tome s kojom od tih linija ste u skladu. Vas mozak to vidi kao jedno iskustvo, kao jednu vremensku liniju. Dakle prije 300,000 godina jedan od nacina na koji ste postavili tu novu igru i svi ste (u tom periodu) bili dio tog, to nije nesto sto je vama uradjeno. Tada je to bila odluka koju ste svi napravili, rekli ste "Hajdemo napraviti program koji moze da procesira neke od ovih dodataka koji ce nas drzati na nizem nivou "energetske gustoce" tako da necemo stalno izlaziti iz nje (iz 3ce dimenzije)." Tako ste kreirali um, iluziju uma. Kako ste se igrali s iluzijom uma vas silazak na nizi energetsku gustocu je postao ubrzan, ekspnencijalan, sto vise zaboravite tim brze sidjete na nizi spektar, pa onda jos vise zaboravite... Kao rezultat vi ste sisli u nizu energetsku gustocu dosta brzo. To nije bilo predvidjeno i bili ste iznenadjeni kak se je sve brzo odigralo. Slicna se stvar desava kako idete kroz proces duhovnog uzdignuca, primjecujete da se vas rast ubrzava, sto ste vise svijesni sve vise rastete sto vise rastete postajete jos vise svijesni... Sad ste tu na planeti emocija, u velikoj "labratorijskoj posudi galaksije" da se nasalimo. Ova je igra napravljena djelimicno zato sto je u drugim dijelovima galaksije ta igra bila vise lokalizirana, nije bilo dovoljno emocija tako da je bilo tesko pronaci rijesenje za probleme. Za proces integracije ovo (Zemlja) je velika pozornica, vi zelite da naucite kako da integrirate dualnost, kako da sastavite svijetlo i tamu i uklonite sav sud o njima. To nije islo posebno dobro (u drugim svijetovima) bilo je to veliko iskusenje, niste imali toliko opcija ili mogucih rijesenja niste znali kako da se nosite s time.
U nekim sektorima galaksije  vi ste unistili svijetove, unistili ste civilizacije.U sistemu Sirius unistili ste zvijezdu, Sirius C. Ona je unistena na nekoliko raznih vremenskih linija, zato sto je oruzje koristeno na ekstreman nacin. Dakle u tom sistemu niste uspijeli razrijesiti problem integracije dualnosti. Arkturci su imali svoje probleme takodjer, oni su pokusali da razrijese dilemu koja je kreirana sa koristenjem nauke i tehnologije nasuprot spiritualnsti (ili unutrasnjoj tehnologiji). Taj rascijep nije bio rijesen u tom sistemu pa su odlucili da posalju predstavnike ovdje na Zemlju, misleci: "Hajde da vidim da li mozemo rijesiti problem na manjoj skali na planeti koja ima sve vise i vise emocija". To vam daje vise opcija, da to moze da znaci da ce biti teze, ali mozda ce te u natoc tome pronaci rijesenje. Mnogi od vas, kako postajete svijesni pocinjete da se sjecate veza koje imate sa ovim drugim zvijezdanim sistemima, da ste dosli iz tog sistema da radite na specificnom problemu koji postoji u tom sistemu.  
Svi ponovo duboko udahnite.

NASTAVLJENO 1 NOVEMBARA 2010
Pleade: U nastavku cemo vam reci nesto vise o raznim zvijezdanim sistemima, ali prije no sto pocnemo s tim zelimo vam ponoviti da ste vi, svako od vas iskra izvorne/bozanske energije. Vi niste bica iz drugog zvijezdanog sistema. To je vas drugi aspekt, to niste vi u cijelosti, to nije cjelokupnost vaseg postojanja. U vasoj cijelosti vi ste izvorna/bozanska energija. Taj dio vas ( druga inkarnacija) koja postoji u sistemu Sirius ili Orion ili Pleada, to je aspekt vas s kojim ste vi uskladjeni. U procesu osvijescenja vi cesto  povezete svoje "porijeklo" sa odredjenim zvijezdanim sistemom, ali to je samo jedan vas aspekt.  I to ce se promijeniti s vremena na vrijeme, mozete se osjecati bliskim jednom ili drugom sistemu.  

Pocnimo s Sirius zvijezdanim sistemom, to je nevjervatno raznovrsan sistem s mnogo raznih formi i dimenzija postojanja. Ta bica se mogu kretati iz jedne u drugu dimenziju, ali vecinu vremena provode u svojoj osnovnoj dimenziji. Tu postoji mnogo razlicitosti i zbog toga postoje mnogi konflikti medju raznim vrstama. Tu vlada ili / ili mentalitet. To je nesto na cemu vi radite u ovom periodu, kako da integrisete suprotnosti. Tu se ne radi o jednom ili drugom, ne znaci da morate unistiti jedno kako bi to drugo postojalo. Ucite da prepoznate da su suprotne stvari rezultat jednako vrijednih izbora ili izrazaja (osobenosti, kreacije) i da one mogu postojati u medjusobnoj harmoniji. U Sirius sistemu postoji veliki stepen proganjanja i kaznjavanja, jer se razne kulture osjecaju ugrozenim: "Ona kultura preko puta je razlicita od nase i ako je mi ne unistimo ona ce ugroziti nasu kulturu. Mi necemo biti u stanju da odrzimo nas nacin zivota i zato mi moramo da idemo u rat s njima". Ova vrsta dogadjaja se desava vrlo cesto u Sirius sistemu. Natijecanje je takodjer veliki problem koji dolazi iz tog sistema, ali tamo postoji i mnogo ljepote. Postoje planete koje zaista tu ljepotu mnogo cijene. One imaju prelijepe vodene svijetove koji su nastanjeni bicima koja odrzavaju frekvencije. Ta bica su tamo da odrzavaju frekvenciju Sirius sistema, to je razlog zasto su ti (vodeni) svijetovi tu uspostavljeni. Mnoga od tih bica koja su cuvari frekvencija su dosla na vasu planetu: delfini, kitovi, generalno morska bica. Mnoga od njih su iz Sirius sistema, neka su iz Arkturus sistema. Sve ove razlicite planete u sistemu su uspostavljene kako bi izbalansirale igru koja se tu odvija. Kao naidju na problem koji ne mogu rijesiti, nova civilizacija se kreira da bi pokusali razrijesiti problem na drugi nacin.

NASTAVLJENO 2 NOVEMBRA 2010
Pleade: Sazvijezdje Oriona, vi ga prepoznajete na nebu je jako slicno sistemu Sirus po svom mnostvu vrsta. Stanovnici Oriona imaju razvijenu tehnologiju, oni dobro razumiju matematiku i osnovne principe na kojima univerzum postoji. Oni su avanturisti, radoznalci i hoce da istraze i prosire svoje znanje. I gdje oni odu da to sve urade, odu do svojih susjeda u sistemu Sirius. Kao rezultat toga zapocnu novi ratovi, postoji mnogo energije/vibracija koje reflektuju stav: "moram da zastitim svoju teritoriju / kulturu". U Orion sistemu postoji mnogo razlika, postoji mnogo pripadnika vrste "feline" covijek-macka. Oni izgledaju kao hibrid covjeka i macke, mada to nije nacin na koji su nastali, ali za vas je lakse da ih zamislite sa ljudskim tijelom kombiniranim s mackom. 

NASTAVLJENO 6 NOVEMBRA 2010

Pleade: Potom imate druge dijelove Galaksije kao sto su sistem Lira i Arkturus oni su na neki nacin povezani, dosta su slicni. Arkturijanci dosta rade s tonom i zvukom. Kako odete u vise dimenzije, 8mu i 9tu Arkturijski sistem je najnaseljeniji sektor univerzuma u tom dimenzionalnom spektru. Oni takodjer rade s "jezikom svijetlosti", koji se takodjer koristi u drugim sistemima ali Arkturci su posve savladali "jezik svijetla". Mi ih smatramo, i oni su poznati u univerzumu kao "ambasadori" zato sto oni rade s jezikom svijetla i oni su proveli mnogo vremena integrirajuci svoje dualnosit /probleme kao sto je jedan koji smo ranije pomenuli: unutrasnja tehnologija nasuprot spoljasnje tehnologije. Ta energija (konflikta tehnologija) se jos uvijek moze naci u frekventno nizim dijelovima tog sistema.  Bica koja su u visem spektru su prosli kroz tu integraciju razrijesili su sukob te se tako pomjerili u visi spektar. Ovo je pomalo zahtijevno za vas um da procesira, svi udahnite duboko. Vi mislite: Kako je moguce da postoje bica koja su na nizoj i na visoj dimenziji i koja su se pomjerila navise u dimenzionalnom spektru, da li su za to potrebni eoni i eoni vremena. Vi u tom trenutku mislite linearno. Bica mogu sebe projecirati tamo gdje zele u bilo koju vremensku tacku, u "povijesti/istoriji". Tako imate buducnost i proslost koja postoje u isto vrijeme, nizi regioni frekventnog spektra mogu se smatrati proslost s vase tacke, visi frekventni spektri - dimanzije mogu se smatrati buducnost kako idete kroz ovaj process ucenja rasta i ekspanzije. Bica u sistem Arkturus koja rade s tonom i zvukom su dosta dobro integrisana, oni nemaju mnogo "napona suprotnosti" /" tenzije" u svom (energetskom) polju kada rade. Oni dosta rade u sistemu Siriusa i Oriona kao arbitratori u sporovima. Oni rade s bicima u nizim dimenzijama, oni nemaju tenziju i kada rade s bicima iz Sirius sistema ta bica ne postaju aktivirana jer ne postoji nista protiv ceka bi se pobunili / aktivirali. To je u skladu s Zakonom Privlacnosti. Kad dospijete u vise realnosit to se manifestira istovremeno. Dakle kao Arkturci nisu pod tenzijom oni ne izazivaju tenziju i negativan odgovor. Kad dvije osobe komuniciraju i ako obe osobe imaju tenziju u svom polju, kako bi mogli nastaviti komunikaciju najmanje jedna osoba mora da neutralizira tu tenziju. Arkturci koriste ton i zvuk kao bi neitralizirali tenzije i omogucili dvjema stranama da nastave komunikaciju. Oni su takodjer vrlo vjesti u lijecenju zato sto razumiju frekvencije. Oni su jako dobri u tome, oni su u stanju da vide i namanje promijene u frekventrnom spektru, ako dodje do najmanje promijene u frekvenciji oni ce to primjetiti dok druge vrste to nisu u stanju.
Bica iz sistema Lire su jako dobra u polju matematike, vecina njih postoji u 7moj dimenziji. Oni su jako dobri u radu s strukturom univerzuma, oni razumiju prirodne zakone oni razumiju fiziku i matematiku tih zakona. Oni su jako dobri u lijecenju, razumiju rezonantne frekvencije i njihovu manipulaciju. Oni mogu ponuditi to znanje. Vasa civilizacija Lemurija je zapoceta od strane naseljenika iz sistema Lire. Postojale su dvije razlicite skupine u sistemu Lire u dalekoj proslosti koje su bile u svadji. One su napustile sistem Lire i dosli su na Zemlju kako bi isprobali razne pristupe problemu u zemaljskim uvijetima. Civilizacija Lemurije je bila na mnogo visoj frekvenciji, to nije bilo 3ce dimenzionalno drustvo. Oni su znali da su multi-dimenzionalni oni su radili s "cuvarima frekvencija" sa kitovima sa delfinima i takodje sa morskim ljudima (sirenama). Kako se je igra (silaska u nize dimenzije) odvijala mnogi od njih su odlucili da odustanu od nje. Mnogi su odabrali proces duhovnog uzdizanja umjesto toga i vratili se nazad u sistem Lira. Sto je ostalo iza njih je znanje iz matematike, prirode univerzuma. Ta informacija je kodirana u biblioteci planete Zemlje  zbog toga sto su ova bica dosla ovdje i spustila se na nizi nivo, nivo materije. Neki su nastavili tim putem i eventualno se integrirali u sistem Atlantisa. I opet frekvencije su nastavile da opadaju i mnogo tog znanja je razvodnjeno zato sto puni spektar frekvencija nije bilo vise moguce odrzati, nije vise moglo stati u vase tijelo, to je bilo previse podataka. Mnogo tog je bilo filtrirano, ne zaboravite um moze da sadrzi samo odredjenu kolicinu podataka.
Vi takodjer imate Pleade. Mi smo iz predjela koji vi smatrate svojom buducnoscu s linearne perspektive. Postoje takodjer druga bica iz sistema Pleada koja postoje u 5toj dimenziji koja stupaju u vezu s vama i to su bica koja vi smatrate "reptilima". To su bica koja su poznata po promijeni oblika (uzimaju ljudski lik, ali cesto mijenjaju neke od dijelova tijela nazad na "reptilski" oblik). Oni su ti koji cine neka od neumjesnih djela i igraju mracnije uloge u vasoj realnosti, manipuliraju vas. Ali gledajte na to s druge strane oni vam cine uslugu jer to vas tjera da ucite sve vise i vise o tome sta je istinito i sta je lazno.
U sistemu Pleada (visa bica) mi se fokusiramo na ulogu vodica, ulogu zastitnika. Ovdje jos uvijek imate mracnije ekstreme, podsjetite se da i u visim dimenzijama dualnost jos postoji. Univerzum je konstruisan na dualnosti, ali ekstremi nisu tako razdvojeni. Nemate tu crno bijelo, radje su to nijanse sivog u smislu dualnosti. Dakle jos uvijek imate neke u sistemu Pleada koja radje nego da nastupaju kao ucitelji oni se ponasaju kao manipulatori. Oni koriste drugi kraj spektruma, to je s nase perspektive nasa proslost. Mi smo ovdje jer zelimo da naucimo od vas, mi zelimo biti ucitelji i mi zelimo biti od koristi. Mnogo genetskog materijala koji vi imate je dosao iz sistema Pleada. Duse koje su se inkarnirale su dosle iz sistema Pleada je je cilj i napor u tom sistemu bio da nauce da budu ucitelji i mentori. I gdje je nabolje mjesto za to, to je "Planeta Emocija". Planeta koja ima ovaj cijeli spektar emocija, ne postoji bolja laboratorija za istrazivanje nego planeta Zemlja. To je razlog zasto mnoga od vasih drevnih drustava, domorodackih drustava prenose tu tradiciju o porijeklu iz sistema Pleada. Mi smo dakle tu vec odavno s namjerom da pomognemo. Zemlja nije jedina planeta s kojom mi radimo. Postoje drugi zvijezdani sistemi i planete koje mi posmatramo iz daleka i pomazemo, koje su takodjer nosioci naseg genetskog materijala.

NASTAVLJENO 7 NOVEMBRA 2010

Pleade: Postoje drugi sistemi koji imaju ulogu ovdje. Jedan od njih je sistem Drako, na vasoj planeti su nekad zaista postojali zmajevi, jos uvijek postoji nekoliko njih koji zive u podzemnim prostorijama. Drako vrsta je vrlo porodicno orijentisana, orijentisana duz rodbinskih linija, to im je jako vazno. Pozitivna strana toga je sto imate sistem potpore u takvom drusvu, negativna strana toga je da vas nece prihvatiti ako niste dio porodice, ako ste stranac. Kao rezultat postoji mnogo rivalstva, mnogo medjusobnog natijecanja u toj kulturi.
Druga galaksija koji ima znacajni uticaj na Zemlju je Andromeda. Postoji nekoliko vrsta koje su stigle iz tog sazvijezdja na Zemlju. Jos jedna znacajno sazvijedje za Zemlju je Kasiopeja. Oni dosta rade s emocijom ljubavi. Oni su stvaraoci harmonije, oni su zaista dobri u tome u stvaranju harmonije radje nego jednolicnosti. Ono sto kreirate za sebe ne svodi se na to da sve bude jednako jedno drugom, ono sto hocete /trebate kreirati je nesto sto je u harmoniji. Svako od vas pulsira svoju jedinsvenu frekvenciju i ona je u skladu s frekvencijama drugih bica, u harmoniji. Bilo bi zaista dosadno da svi postojite na istoj frekvenciji, sta je smisao toga. Kako ste prosli kroz proces duhovnog silaska gdje se je izvorna energija podijelila kako bi iskusila kreaciju, kako bi eksperimentisala i dozivjela sve moguce ono sto zaista zelite kreirati je harmonija. Neki od vas su dosli iz sazvijedja Kasiopeje.  Pozivamo vas da provjerite sa sobom iz kojih sistema dolazite, u kojim sistemima ste imali svoje inkarnacije. Udahnite duboko i vidite sebe u skladu s nekim od ovih sistema, koji od njih vam se cini kao vas dom. To znaci da je dio vaseg viseg ja inkarniran u jednom od tih sistema i vi zelite to prepoznati. Nastavite da duboko disete i kao to cinite vi se povezujete sa svojim zvijezdanim porijeklom i vi integrisete to znanje i mudrost u svoje energetsko polje u svoju svijest i  dijelite ga sa Zemljom. 

NASTAVLJENO 14 NOVEMBAR 2010

Pleade: Svi vi imate jedan "zivotni plan" za period prije pomaka u visu dimenziju i drugi nakon pomaka. Dakle postoji plan ili mapa puteva ako ih tako hocete zvati za vas zivot u 3ce dimenzionalnoj stvarnosti, koji vam odredjuje kako hocete da prodjete kroz ovaj proces, na kojim stvarima zelite da radite. Vi imate ugovore s drugim bicima kojma kazate "Idem dole na Zemlju, i necu se moci sjetiti svih ovih stvari, pripazite na mene" to su ugovori koje pravite sa bicima u visim dimenzijama. Potom pravite ugovor s bicima koja ce se inkarnirati u istom periodu kao i vi u 3coj dimenziji kojima kazete "Hocu da radim na ovisnosti o ljubavi, na osjecaju napustenosti. Oni kazu "Da to bi bilo zabavno, ja cu raditi na tome s tobom. I ja moram da radim na tome, hajdemo zajedno probati". Kako napravite taj ugovor onda kazete: "Prvo cu raditi na ovom dijelu i onda cu te sresti na tom i tom mjestu u to vrijeme, ako zakasnim ti idi tim putem bez mene". Potom cete napraviti rezervni ugovor s nekim drugim: "Moji prijatelji bi me trebali sresti u odredjenoj fazi i ako oni ne budu mogli to uraditi da li me ti mozes sresti?" To je kako ugovori izgledaju. Vi konstantno pisete i prepravljate te ugovore. Oni nisu zauvijek, vi svi mislite o ugovorima kao o necemu sto je nepromijenjivo. U visim dimezijama mi o njima mislimo kao o dogovoru / sastanku. To je kao da se nalazite s prijateljima na kafi, ako ne mozete doci to nije nesto veliko oni ce se sastati sa drugim prijateljima. Vi ugovore mijenjate  stalno, to je dio onog sto radite nocu u vasim snovima gdje komunicirate sa svojim prijateljima gdje kazete "Ovo zaista ne ide, kako to mozemo promijeniti?" Tako to dakle manipulirate.  Dakle imate svoj set ciljeva, stvari koje zelite integrirati prije pomaka u 4tu dimenziju. A tamo vas ceka novi set na kojem zelite raditi. Morali ste potpuno promijeniti plan za tu realnost jer su pravila igre posve razlicita. Vi idete s ovog ogranicenog aspekta sebe koji ne zna da je multidimenzionalno bice ka prosirenom aspektu koje zna da je dio vece slike.  To je takodjer dio na kojem radite kad ste izvan svog tijela, nocu dok spavate. Pravite ugovore za ovaj sljedeci korak. Mi vas ohrabrujemo da pocnete sanjati i fantazirai o tome vise. Svi ste fokusirani na 2012, to je u stvari citav period radje nego fiksan datum.   Sebi ste zadali taj datum kako bi se skoncentrisali i aktivirali, u protivnom bi odlagali taj prelaz u visu dimenziju. Vrijeme je iluzija i vi cete napraviti pomak u visu dimenziju kad ste spremni za to. Postojat ce trenutak u vremenu kad ce majka Zemlja posve povuci svoju energiju iz 3ce dimenzije. To je fleksibilno, vecina vas nece biti na tim vremenskim linijama kad se to desi, vi cete biti na visim dimenzionalnim vremenskim linijama koje ce vas staviti u 4tu dimenziju, neke od vas u 5tu. Vec vidimo da se pitate "U kojoj dimenziju cu ja biti". Svaka od njih ima prednosti, nema potrebe da zurite, vi vec znate kako one izgledaju jer postoje drugi aspekti vas (druge inkarnacije) koje postoje u tim visim dimenzijama. Ono sto ne znate, ono sto niko od nas u cijelom univerzumu nije otkrio je to kroz sto vi idete sada. Ovaj proces prelaska u visu dimenziju kroz koji vi  idete zajedno sa planetom se nikad nije desio prije, uz to Zamlja je veliki eksperiment sa svim tim genetskim materijalom. Dakle kao vi dodjete  visu dimenziju, kako idete kroz taj proces, to je jedinstveno iskustvo, i vi nalazite nacina da to uradite. Mi vam ne mozemeo reci kako da to uradite jer mi nismo u tijelu, mozemo vam dati neke ideje ali to nije isto.  Proces prelaska u visu dimenziju je Proces Integracije  i to znaci prihvatanje da su i svijetlo i tama manifestacija izvorne energije i odbacivanje svih osuda. 
Postoje ljudi na vasoj planeti koja ne zele da idu kroz proces prelaska u visu dimenziju, ali oni hoce da budu tu. Oni nece da isprobaju 4tu ili 5tu dimenziju, ali hoce da budu u ovom periodu na Zemlji, jer kad odluce da idu kroz proces prelaska u visu dimenziju imat ce ovo iskustvo u svom energetskom polju. Oni takodjer cine uslugu covjecanstvu, jer da nema bica s nizim vibracijama da balansiraju vise ovaj period bi bio nevjerovatno intenzivan za vas. Dakle na neki nacin oni su cuvari frekvncija, s tim da oni cuvaju nize frekvencije. Oni drze te frekvencije tako da vi koji idete kroz proces imate vecu kontrolu, a vi nikad o tome i ne razmisljate na taj nacin. Oni ce ostati u 3coj dimenziji i oni ce proci kroz ciklus smrti, vecina njih. Neki ce jednostavno preci na drugu planetu, oni nece umrijeti i to ce se desiti na samom kraju i niko od vas nece biti u blizini da vidi taj prelaz. To izgleda kao da su "izblijedili" iz ove realnosti kad Zemlja povuce svoju energiju iz 3ce dimenzije, jer ona je gotova s tom lekcijom.  Za one koji ostaju u 3coj dimenziji oni ce nakon toga otici na planetu koja ima slicnu igru, oni ce se projecirati tamo i nastaviti 3-ce dimenzionalnu igru obogaceni sa svim informacijama koje su pokupili na Zemlji. Za one koji du u vise dimenzije, ne oni nece prolaziti kroz ciklus smrti.  To vise nije potrebno, ciklus smrti je bio potreban samo zbog energetske gustoce. Zbog ekstrema u emocijama koje osjecate tu, kad se negativne emocije usade u vase tijelo  one uspore celije do te mjere da se ne mogu vise obnoviti. One se pocinju kretati sporije u odnosu na druge celije tako da vam se cini da se one razgradjuju. U stvari one ne idu nazad, samo sto se ne mogu da pomjeraju naprijed kroz prostor i vrijeme kao ostale celije u organizmu.  Frekvencije na kojima postoje vase celije su razlicite i razlicite frekvencje se ne krecu istom brzinom kroz prostor i vrijeme.  Sto idete vise duz frekventnog spektra to vam brze vrijeme protice. Vas dan koji traje 24 sata sad se cini kao da prodje u 12 sati. Kako idete kroz proces prelaska u novu dimenziju ovisno o frekvenciji na kojoj ste i kamo zelite otici taj proces ce izgledati svakom razlicito. Jednom kad predjete u 4tu dimenziju, vrijeme prestaje da postoji. Vrijeme je kao kamen pored puta koji vam omogucava da pronadjete dogadjaj. Tu mozete otici na bilo ko tacku, ne morate da se krecete linearno.