Vrijeme: Transkript radio programa "Putovanja sa Rebekom"

Pleade:3ca dimenzija je napravljena zato da biste mogi imati iskustvo sa linearnim vremenom gdje mozete vidjeti samo jednu verziju realnosti. U svim drugim dimenzijama vi imate mogucnost da vidite u multidimenzionalnom prostoru, mozete da vidite druge vremenske linije vidite da nema proslosti i buducnosti, vidite da se sve desava u isto vrijeme, sve se desava sad i vi se jednostavno krecete od "sad" do "sad" trenutka krecete se od "tacke" do "tacke". Ako hocete da vizualno sebi ovo predocite zamislite sebe kako stojite u centru sa  linijama koje vode od centra. Svaka od ovih linija je druga moguca realnost. U nadolezecim godinama vi  koji ste na putu duhovnog razvoja kako podizete svoje vibracije bit cete u stanju da lakse vidite ove razlicite linije / realnosti i vi cete moci odabrati onu realnost  koju zelite dozivjeti. Mozete ih vidjeti kao bljesak i bit ce vam jasno da ako napravite taj izbor posljedice ce biti onakve kakve ste ih vidjeli u stom momentu. I ako ste u stanju tisine i obratite paznju i ako ste usredisteni u svoj centar srca mozete ih sve iskusiti u par sekundi tako da mozete donijeti odluku koji izbor zelite napraviti koju vibracionu selekciju zelite slijediti. I ovo je malo razlicito od nacina na koji ste navikli da dozivljavate svoju realnost: vi napravite izbor i potom vidite kakva ce biti posljedica, vi ne vidite posljedice prije no sto napravite izbor.  U novom sistemu vi cete imati sansu da imate pregled dogadjaja prije no sto donesete odluku. Stvarni dozivljaj ce se desiti onda kad krenete niz taj put koji ste odabrali. Postoje varijacije kako moztete dozivjeti svoj izbor, mozda necete to dozivjeti onako kako ste ocekivali. Vas dozivljaj ima komponetu osjecanja, emocija (koje nisu dio pregleda) i dosta varijabli tako da je moguce da ce dozivljaj izgledati drugacije, ali vecinom je dosta slican onome sto ste vidjeli u pregledu. I kako mi gledamo u vremenske linije kad smo u kontaktu s vama mi koristimo ovaj metod, mi tako vidimo dogadjaje. Sva multidimenzionalna bica imaju ovu vrstu informacije, ovo nije jedinstveno i nije nesto sto vam je nepoznato, vi ovo radite svo vrijeme ali zato sto koristite filter uma vi niste svjesni toga. Vi u 3coj dimenziji imate jedinstvenu igru koja je zabavna i to je razlog zasto ste je odabrali.

NASTAVLJENO 13 OKTOBRA, 2010

Pitanje: Kad odabireme ove razlicite vremenske linije da li postoji nesto sto na sto moramo da obratimo paznje, sta mijenjamo kad odaberemo izmedju raznih mogucnosti.

Pleade: Postoji par stvari, prvo vasi ugovori sa drugim osobama, da li cete se povuci iz ugovora koji imate s drugima. Ugovori su napravljeni s namjerom da ih je moguce mijenjati, oni nisu trajni, mozeteih promijeniti. Mozete dovesti nove osobe u svoj izbor. To nikad nije iskustvo koje ce vas posve izbaciti iz vaseg trenutka, posebno kad mijenjate vremenske linije. Ako ste u kontaktu s nekim vi necete odabrati vremensku liniju koja je drasticno razlicita. Recimo da razgovarate s prijateljima, u tom slucaju vas razgovor ce se promijeniti u drugom smijeru kao rezultat skoka na drugu vremensku liniju.

Pitanje: Kako se prelazak s jedne vremenske linije na drugu uklapa u process duhovnog uzdizanja i u process prelaska u visu dimenziju?

Pleade:  Vi se konstantno pomicete naprijed i nazad izmedju raznih vremenskih linija. Vi tipicno odabirete one vremenske linije na kojimje ce se desiti dogadjaji koji ce vas odvesti ka procesu duhovnog uzdizanja.Vi necete odabrati liniju koja je posve razlicita od one na kojoj se trenutno nalazite. Odabirete nesto sto je slicno ali ima varijacije i dogadjaje koje zelite iskusiti. Kad napravite prelaz na novu vremensku liniju imat ce te dojam vec vidjenog do neke mjere. Kad imate osjecaj vec vidjenog znajte da ste napravili skok na novu vremensku liniju.

NASTAVLJENO 16 OKTOBRA 2010

Pitanje: Da li postoji nesto sto mozemo uraditi za druge koji nisu svjesni ovih pomaka u vremenu, da li im trebamo reci sta se desava?

Pleade: Za one koji se krecu izmedju vremenskih linija najvaznije je da ostanu uzemljeni u svom tijelu. To je zaista vazno za sve vas u ovom periodu da budete u svom tijelo kako biste mogli uraditi ono zbog cega ste dosli ovdje. Jedan od nacina da zastitite sebe je bio da budete izvan tijela kako ne biste morali da osjetite sve, ali sto ste vise uzemljeni (skoncentrisani) na svoje tijelo tim ste vise svijesni svih promjena i pomaka.  Ako nas pitate da li trebate reci drugima da pravite pomake u vremenu, odgovor je ne. Oni ne moraju da znaju sta se desava, ali vi im mozete to reci ako to zelite. Vi te pomake pravite tako cesto tako da tu nema nista neobicno, ono sto je novo je da ste svijesni tih pomaka. Vi svi to cinite tokom dana, sa svakim izborom koji napravite.

Pitanje: Ako se nekom desi da odjednom dozivi trenutak osvijescenja da li je i taj dozivljaj rezultat pomaka na novu vremensku liniju ili je u pitanju nesto drugo?

Pleade: Moze biti, jer kad promijenite frekvencije to vas moze staviti na drugu vremensku liniju. Moze vas sprijeciti da dozivite nesrecu koja se moze desiti ako ste u stanju stresa, brige, ljutnje. Te emocije mogu manifestirati nesrecu koja bi bila refleksija tog stanja. Ako povecate vibracije, ako imate taj trenutak osvijestenja to vas doslovno stavi na drugu vremensku liniju gdje sa ta nesreca nece desiti. Da ponovimo to nece biti kompletno razlicita vremenska linija, moze biti blizu onoj na kojoj ste trenutno i koja je refleksija onog iskustva koje je kolektiv odlucio da ima ili kojeg ste vi odlucili imati. Svaki "sad" trenutak ima set okolnosti koje ste svi vi kao dio kolektiva odabrali i nazvali proslost u linearnoj stvarnosti i set okolnosti koje nazivate buducnost. Ono sto zaista postoji je taj trenutak koji zovete "sad", ali mozak mora da doda proslost i buducnost. Kad promijenite taj set okolnosti, kad odete nazad i kad razrijesite dijelove vase (traumaticne) "proslosti", kad integrisete (neutralizirate) nesto iz svoje proslosti vi takodjer stavite sebe na drugu vremensku liniju. Taj set okolnosti za koji ste se slozili (kao kolektiv i osoba) da predstavlja vasu proslost ce takodjer promijeniti frekvencije. Frekvencije su kljuc svega toga.  Ako ucinite nesto sto ce integrisati vasu proslost to ce promijeniti frekvenciju i staviti vas na drugu vremensku liniju. Postoji takodjer druga percepcija vremena, postoji drugi sloj gdje stvari pocinju da izgledaju zaista razlicito, gdje imate dojam da ste usli u drugi svijet. U tom slucaju vi odete na vremensku liniju koja ima vecu razliku u odnosu na prethodnu, to je ono sto vecina vas ima na umu kad pricate o vremenskim pomacima.  Recimo u jednom svijetu boja zida je plava u drugam zelena u tom slucaju je doslo do veceg pomaka u frekvencijama. Ali cak i ove manje primjetljive razlike jos uvijek su razlicite vremenske linije. Postoji beskonacno mnogo verzija i vi ste konstantno krecete izmedju linija i trazite verziju koja ima pravu frekvenciju za vas u tom periodu /trenutku.

NASTAVAK 20 OKTOBAR 2010

Pitanje: Postoji li nacin da postanemo svijesni te frekvencije koju zelimo da dosegnemo, te vremenske linije na koju zelimo otici?

Pleade: Da fokusirajte se na vase vibracije i znajte da cete se dovesti u liniju sa tim vibracijama koje emitirate, kako ih emitirate vi se stavljate na tu vremensku liniju. Vi takodjer morate da odrzite te frekvencije ako zelite da imate odredjeni dozivljaj. Mi smo govorili o tome kad je u pitanju "zakon manifestacije". Kad pulsirate frekvenciju vi je morate odrzati kako bi je mogli vidjeti reflektiranu nazad u vasu realnost. Vi mozete vidjeti samo na momenat tu neku drugu vremensku liniju,  jer niste u stanju da odrzite odgovarajucu frekvencije pa cete se vratiti na vremensku liniju koja je u skladu sa frekvencijama na koje ste se "vratili".