Ekskluzivno: Univerzalni Simboli

Pitanje: Na slicnu temu, neki od simbola, kao sto je svastika oni se mogu naci svuda po svijetu (u raznim periodima I kulturama). Da li je to dio nasljedja Atlantisa ili Lemurije I sta taj simbol predstavlja?

Pleade: Taj simbol predstavlja razne stvari u raznim kulturama, ali na kraju to je reprezentacija Sunca I obozavanja Sunca. Mozete bukvalno uzeti rijec “S U N” (Sunce) ili kao se je to promijenilo tokom vremena u “S O N” (Sin). I kako govorimo o Budi, on je ista ikonska figura kao Isus. Oni su ikonske figure. Postojali su ljudi koji su donekle odgovarali njihovom opisu, ali oni su ikonske figure I u pitanju je opet obozavanje Sunca. Oni koji su upuceni u to, shvataju kodiranje koje je uslo u sve ove religije.


(Obozavanje Sunca je (SUN) je postalo obozavanje “sina” (SON))

Pitanje: Dakle svastika je simbol Sunca?

 Pleade: Mi bismo to preveli nesto drugacije u “ Sve Sto Jeste”, ali ono sto kreira “Sve Sto Jeste” u vasem solarnom sistemu je Sunce. Sunce je vasa zivotna snaga.


Pitanje: Da li je simbol svastike nastao u Lemuriji?

Pleade: Taj simbol potice iz vremena koji je je starije od toga. On takodjer postoji u drugim zvijezdanim sistemima. Taj simbol je iz zvijezdanog sistema Sirjus. Stanovnici sistema Sirjus su imali veoma slican simbol koji znaci “Izvor”. Egipcani su ga takodjer koristili. Neke stare civilizacije koje su postojale u Indiji su ga imale, govorimo o periodu od prije 15,000 godina.

Pitanje: Dakle donesen je na zemlju od strane posjetilaca iz sistema Sirijus  ili Lira ili…/

Pleade: Vecina tog je iz sistema Sirijusa. Vecina tog je ako hocete tako reci dijalekt Sirijusa, odatle to potice. Iz sistema Sirijusa bilo je mnogo posjetilaca koji su dosli na ovu planetu, ne samo das u originalni stanovnici zivjeli ovdje. Neki od njihovih simbola su prihvaceni, kako su posjetioci iz Sirijus sitema dolazili u dodir sa stanovnicima planete. Nisu sva bica koja su vas posjecivala bila negativna. To je zaista odakle to potice.

Nazad na "Pleade"