Struktura Dimenzija i Zemlja u Prelaznom Periodu

 
Ramshi: Imamo namjeru da vam damo galakticku perspektivu i da vam pomognemo da vidite "veliku sliku" tako da mozete da se ponovo upoznate sa galaktickom zajednicom.

Kao prvo, govorit cemo o strukturi dimenzija, barem samo ukratko specificnosti trece, cetvrte i pete dimenzije i sta treba da ocekujete u narednim godinama.

Kao sto znate, dimenzije (u univerzumu) su struktuirane slicno vasoj muzickoj skali. Postoje note nesklada/disharmonije i note sklada/harmonije. I one upravo tako i zvuce. Note harmonije su frekventna podrucja zvuka u kojim se desavaju konstruktivne aktivnosti; note nesklada/disharmonije se koriste kad zelim razgraditi materiju. Mi ponekad razgradimo materiju na samom pocetku procesa stvaranja sistema. Zvuk se koristi da bi se kreirala frekventna podrucja dimenzija.

Pitanje: Kakva je razlika izmedju svijetlosti i zvuka ako su obe pojave samo frekvencija i vibracija?


Ramshi: razlika se ocituje u frekventnom podrucju. Da ponovimo, nemojte misliti o ovome u hijerarhijskom smislu. Vise, nije nuzno bolje. On samo jeste (postoji), uz to razne frekvencije se koriste za razne stvari. Na primjer, svijetlost koristi vise (i krace) talasne nosace kad putuje. Nasa osijetila ih registruju kao takava, kao svijetlost. Zvuk koristi drugo frekventno podrucje. Kao sto postoje elementi koji u svojoj osnovi imaju iste komponente, odredjeni uslovi ce promijeniti njihovo stanje, kao sto je na primjer prelazak vode u led i paru. Isto vazi za zvuk, u odredjenim uslovima zvuk postaje svijetlost. Tako, kad gradimo univerzum mi koristimo zvuk.


3-ca Dimenzija
Ramshi:
Trecu dimenziju karakterizira fizicka forma. To je dimenzija gustoce (energetske/ materijalne), materijalnih tijela i u njoj postoji kompletan ciklus. Treca dimenzija je bazirana na geometriji kruga: pocetaka i kraja, koji  su uz put budi receno ista tacka. Ona nije uvijek nuzno dimenzija dvojnosti / dualnosti. Postoje samo odredjeni sektori (univerzuma) koji imaju ovaj dodatni sloj. Neki sektori jos uvije uzivaju fizicke forme, ali su svijesni svije veze sa svim dimenzijama. Ali za vas, u ovom trenutku fokusirat cemo se na ovu galaksiju koja je ispunjena dvojnoscu/ dualnoscu. Unutar trece dimenzije postoje odredjena ogranicenja kao sto su putovanja, zato sto postoje granice do kojih ljudsko tijelo moze doci, postoje granice nad silama plime.

Tu postoji iluzija vremena i strukture, forme i funkcije. To je mjesto gdje su misli linearne. To je prednost, sansa da ne vidite sve stvari istovremeno. Treca dimenzija vam dozvoljava da vidite u dubinu jedne perspektive sve do njenog zavrsetka; jos jednom od pocetka do kraja unutar jedne perspektive. Zato sto ste vi multidimenzionalna bica, dodatni slojevi su prisutni kako biste vidjeli svako jedinstveno iskustvo sa svakom mogucom varijablom od pocetka do kraja. Vi ste jos uvijek nostalgicni za svojom multidimenzonalnom perspektivom. To je (multidimenzionalnost) vasa bit. Vi mozete ograniciti vasu prirodu samo do odredjene tacke.

Dakle, to je bit trece dimenzije. Vas sektor univerzuma je sektor dvojnosti/dualnosti. Polarizacije. Tu se stvari zaista poremete i pomjere. Postoji mogucnost da se zivi u trecoj dimenziji i jos uvijek bude svijestan drugih dimenzija, ali samo doodredjenog stepena.  Jer da bi bili u stanju da se prisjetite sta znaci biti multidimenzionalan vi morate sebe izvuci izvan te igre. Dio dozivljaja u trecoj dimenziji i zelja trece dimenzije je da moze da pogleda u dubinu i vidi samo jednu "perspektivu". Bilo sta drugo je protivno smislu trece dimenzije.

NASTAVAK: 1 Aprila, 2010
4-ta Dimenzija

Ramshi: Cetvrta dimenzija je dimenzija fluidnih promjena. Mozete je promatrati kao prelazna zonu. Kad kao osobe zivite u nizim dimenzijama, od prve do trece, potrebno je vremena da se vasa fragmentirana svijest prilagodi multidimenzionalnom dozivljaju vase egzistencije, gdje vrijeme i prostor ne postoje na nacin kako biste vi to zeljeli i ocekivali. Tu (u cetvrtoj dimenziji) vrijeme i prostor postoje u tecnom i promijenljivom stanju. Vrijeme i prostor postoje kao znakovi ili markeri. Mozete ih (znakove) zamisliti kao listove papira koje stavite izmedju stranica knjige, da znate dokle ste dosli. Vi uvijek mozete prelistati knjigu i vratiti se odakle ste poceli. U ovoj dimenziji oboje, vrijeme i prostor jos uvijek postoje ali ne na nacin na koji ih vi trenutno dozivljavate.

Pitanje: Sta mozemo ocekivati kad Zemlja predje u visu dimenziju?

Ramshi: Velike stvari. Prelaz ce biti postepen i mnogi od vas ce se kretati izmedju dimenzija u oba smijera na neko vrijeme. Zato sto vi jos uvijek niste potpuno napustili (trecu dimenziju) i zapoceli novi zivot, za neke od vas ce biti tesko da potpuno shvate dogadjaje koji se desavaju oko vas. Vi ce te se osjecati kao u  snu, iz kojeg se postepeno budite. I da budemo jasni i posteni ono sto cete osjecati ce biti posve novi dozivljaj jer do sad nikad nije niti jedna planeta sa svim svijesnim bicima na sebi presla iz jedne dimenzije u drugu. (Zemlja ce biti prva planeta koja ce proci kroz taj prelaz). Mi mozemo da vidimo vjerovatnu buducnost, ali se ti dogadjaji konstantno mijenjaju.

Osijecanja/emocije se mogu iskusiti samo u sadasnjem trenutku. Mada proslost, sadasnjost i buducnost postoje kao jedno, kada odete u buducnost da vidite sta ce se desiti imate dojam kao da gledate niz scena u filmu. Vi ne dozivljavate (ne osjecate) buducnost. Samo sadasnji trenutak ima taj potencijal (samo u sadasnjem trenutku mozete imati osjecanja). Ono sto postoji (u proslosti i buducnosti) je arhiva osjecanja. Pristup ili interpretacija osijecanja je komplikovan za nas, tako da vam ne mozemo reci kakva osjecanja ce te imati u buducnosti. Mi naravno imamo svoja osjecanja, ali kad pregledamo Zemaljske zapise ili Akasik zapise tesko nam je procitati osjecanja. Slicno situaciji kad gledate film, ponekad ce vas prica navest da suosjecate sa ucesnicima dogadjaja, ali to nije isto kao kad ste vi ti ucesnici. Ovo poredjenje je dovoljno blisko da vam se objasni dozivljaj osjecanja (u kontekstu buducnosti i proslosti). Jako je slicno. Zbog toga se dozivljaj i osjecanja koji imate kad se inkarnirate ne moze zamijeniti ni sa cime. To je ta razlika izmedju "gledati" i "raditi/ ucestvovati".

Cetvrta dimenzija je prelazna faza. To nije mjesto na kom se dugo ostaje.

Pitanje: Da li sve dimenzije imaju prelaznu zonu?

Ramshi: Ne sve. uglavnom nize dimenzije, zbog gustoce (energije/materije) Lakse / vise dimenzije nemaju potrebu za prelaznim zonama.

5-ta Dimenzija

Ramshi: Peta dimenzija je fluidna i to je dimenzija svijetlih tijela i kristalne forme. Tu fizicko tijelo ne postoji. Lekcije koje su vezane za petu dimenziju su harmonija, rezonansa, ovlada znanjem kako se kretati i istraziti prostor bez vremena. Tu cim pozelite zelju stvari vam se odmah dese (manifestacija zelja je trenutna). Misao i fizicka projekcija. Harmonijske vibracije=harmonija, rezonancija koja je u skladu sa odredjenim amplitudama. Tu su uzbudjenje i istrazivanje kreativnosti i znanje/razumijevanje.

NASTAVAK: 2 Aprila, 2010
Kako Vidimo Vrijeme

Ramshi: Kad gledamo vrijeme i vremensku liniju, mi fokusiramo nasu energiju, nase misli, na jedan specificni trenutak, koji je vase "sada". Ali mi mozemo vidjeti, kada tu usredsredimo nasu svijetlost i proslost i buducnost u odnosu na to "sada". Zato sto je taj trenutak (to "sada") rezultat specificnog seta okolnosti koje su postojale u proslosti, vrlo jedinstven set buducih dogadjaja (je vjerovatan). Oni su (proslost i buducnost) ovisni o sadasnjem trenutku. Ako promijenite "sada" promijenit ce te svu buducnost. Ovako vi kreirate vjerovatne buduce dogadjaje, i zahvaljujuci tome mi ih mozemo vidjeti. Mi se fokusiramo na sadasnju verziju vas koja pokusava uspostaviti kontakt sa nama, sadasnju verziju vas koja ima emocije i koja je iza svih pitanja upucenih nama. Tako kad zelimo da gledamo u istorijske zapise, mi to  tako ucinimo (fokusiramo se na vase "sada). Mozete na to gledati kao na filmsku traku gdje se mozemo fokusirati na "sada" i istovremeno vidjeti animacije proslosti i buducnosti na toj traci. Te relacije postoje i one se ne mogu razdvojiti. I kad kazemo da su sve one (proslost, sadasnjost i buducnost) jedno mi mislimo na te relacije. Tako kad bica (obicno iz vise dimenzije) zeli da pregledaju vas "DVD", vas zapis u Akasik biblioteci ona ne mogu procitati osijecanja izuzev ako ne gledaju u sadasnji trenutak. To je isto kao da pritisnete dugme "fast forward / brzo naprijed" i pregledate sadrzaj DVD-a znajuci odakle ste poceli. Ako gledate buducnost dok traka brzo prolazi ispred vasih ociju vi vidite samo mali dio. Vi ne mozete da razvijete osijecanja ili da se emocionalno vezete. Isto vazi za nas, mi mozemo da vidimo (dogadjaje), kao da posmatramo film, i mozemo da suosjecamo (sa vama). Ali to nije isto kao kad vi imate dozivljaj i osijecanja. Zato je inkarnacija tako posebna i vazna. Mozete gledati koliko hocete ali to nije isto kad postojite i ucestvujete u dogadjajima. Zivot je jako specijalan i dragocijen. Mi vas ne volimo vidjeti niti za jedan trenutak u strahu kad ima toliko mnogo dobrih prilika koje cekaju na vas. Strah je tako ogranicavajuci osjecaj. Ocistite se od njega. Potom ce te pronaci da postoje mnogo uzbudljivijih i ispunjavajucih osijecanja. Zemlja je tako jedinstvena (planeta) zbog genetickog sastava njenih stanovnika od zivotinjskog svijeta preko biljnog, stanovnika okeana i neba; raspon osijecanja/emocija koja postoje na Zemlji je ogroman. Drugi svijetovi nisu kao Zemlja. Zbog raznovrsnosti, zbog velikog broja promijenljivih faktora, mogucnosti da dualnost/dvojnost tu postoji, suprotnosti koje tu postoje su ekstremne, ogroman raspon osijecanja se moze tu iskusiti. Drugi sektori dualnosti su daleko vise ograniceni. Problemi i dozivljaji (u tim sektorima) su ograniceni, te su i osijecanja u njima ogranicena.

Pitanje: Sta su osijecanja?

Ramshi: Jednostavno receno, to je zivot. Vasa veza sa "izvorom" (energije/vase biti). Vasa zivotna sila. Intelekt je veza sa tijelom. Ponovo, jos jedan primjer dualnosti u dvojnom sektoru (univerzuma). Vjerovali ili ne postoje neki sektori univerzuma koji su trojni (tri-polarni). To znaci da oni mogu da izaberu da budu linearni (iskuse dvojnost) ili multidimenzionalni (povezani sa cijelim univerzumom) kad god to zazele i to je sljedeca stepenica za vas na vasem putu ka multidimenzionalnosti. Vi cete prelaziti naprijed i nazad (izmedju dimenzija). Neki od vas se pripremaju tako da kad drugi budu spremni da naprave prelaz vi cete biti tu da im pomognete u tome. Sve realnosti koje postoje u univerzumu nisu potpuno integrisane u multidimenzionalnu stvarnost.

NASTAVAK: 3 Aprila, 2010
4to i 5to Dimenzionalna Zemlja

Pitanje: Kako ce 4to dimenzionalna Zemlja izgledati?

Ramshi: Ona ce vam biti vrlo razlicita zato sto ce vladati mir i Zemlja ce biti zdrava. Nece biti neimastine i osjecaja dvojnosti/dualiteta. Stvari koje vi poistovijecujete sa neimastinom (bolest, siromastvo, negativnost nece postojati). Zato sto nece postojati ogranicenje, stara shvatanja ce ostati iza vas. U pocetku nece biti lako. Zemlja nece podrzavati neimastinu u toj (4toj) dimenziji. Misljenja o tome ce tesko biti pomiriti. Bit ce tesko potpuno shvatiti odakle ta osijecanja dolaze, tako da ce (duhovno/energetsko) lijecenje biti vazno. Vi ce te morati mnogo raditi na vasem gustom energetskom tijelu, i morat ce te nauciti vise o vasem energetskom tijelu.

Pitanje: Sta ce se desiti sa onima koji ne predju u visu dimenziju?

Ramshi: Vi ce te ih se sjecati i jos uvijek ce te imati energetsku vezu sa njima, ali vi necete zaliti za njima kao sto bi to cinili u 3coj dimenziji zato sto ce te gledati na to iz multidimenzionalne perspektive. Desit ce se dogadjaji koji ce vam pruziti priliku da izaberete put kojim zelite ici. Vi ce te moci izbrati put prosvijetljenja ili ce vam izbor biti da se reinkarnirate na drugoj planeti (koja ce postojati u 3coj dimenziji). Zemlja ce prestati da postoji u 3coj dimenziji. Isto kao sto cete vi odabrati, tako je/ce i ona (Zemlja). Planete postoje u vise dimenzija, ali one mogu da izaberu da zavrse sa lekcijama i prestanu da postoje u odredjenoj dimenziji. Isto kao ja. Ja se vise ne reinkarniram u fizicko tijelo. Ali ona (Zemlja) ce ostati u dimenzijama od 4te do 12te. Ona ce se pridruciti drugim planentama u vasem sistemu koje vi vise ne mozete da vidite.

Vrijeme postoji u svim dimenzijama kao znak/marker. Vrijeme nije uvijek linerno. Svi dozivljaji su kodirani tako da mogu biti katalogizirani i stavljeni u biblioteku. To je nasa vrsta Dewey decimalnog sistema (koristi se u svijetskim bibliotekama za kodiranje i sortiranje). Mnogo je tu dobrih knjiga za citanje. Vi cete jos uvijek imati percepciju linearnog vremena i vi cete ostati 80 godina u 4toj dimenziji. Potom ce se desiti sljedeci pomak u svijesti u petu dimenziju i svi stanovnici Zemlje ce se osloniti na svijest kako bi napravili pomak. To znaci da kroz zelju, htijenje i fokusiranu misao vi cete imati viziju  i pomijerit cete vibracije Zemlje na visi nivo. Vi cete joj svijesno pomoci, dok u ovom pomaku (ka cetvrtoj dimenziji), ona (Zemlja) obavlja sav posao dok je vecina ljudi tog potpuno nesvijesna.

Tako sa pomakom u petu dimenziju doci se vrijeme kad ce te biti potpuno slobodni od linernih misli i imat cete multidimenzionalnu perspektivu relnosti. I sa time imat cete priliku da idete na velika putovanja i istrazivanja galaksije. Peta dimenzija je mjesto gdje postajete strucnjaci za interdimenzionalni i harmonijski pomak. Tu mozete odbrati da odete u vise frekvencijske raspone/dimenzije, ali te dimenzije nisu nesto na sto ste vi fokusirani tako da ne cete ostati u njima. To mozete porediti sa skolskim putovanjem  na jedan dan u glavni grad kako biste naucili nesto o vladi, ali bi se vec sljedeci dan vratili u skolu da naucite vise i da naucite o drugim temama. Vi cete nauciti o integritetu vremenskih linija/ linija dogadjaja i o strukturi dimenzija. Imat ce te priliku da se igrate s time. Da se krecete kroz vrijeme i da istrazujete. To je ukratko opis pete dimenzije.

Pitanje: Kako ce tu izgledadti svakodnevni zivot u petoj dimenziji?

Ramshi: Slicno ovome. Jos uvijek cete imati prijatelje sa kojima cete se sretati da igrate igre i da istrazujete. Porodica ce jos uvijek postojati. Naravno izgledat ce drugcije, zbog pomka u svijesti. Kako se priblizvmo ovim vremenima, pokust cemo vam ovo objasniti sa vecim brojem detalja. Za sad, to bi bilo suvise za vas, ne biste to razumijeli.

Nazad na "Ramshi"