Ekskluzivno: Pleade 4 Mart 2011

Pitanje: Mozete li nam objasniti proces ulaska duse u tijelo, kakva je interakcija duse i tijela?

Pleade: To je povezano s fokusiranjem duse, i s odrzavanjem tog fokusa na odredjeni sklad / podudarnost. Vi odaberete tijelo i vi napravite infuziju svoje energije u tu celijsku strukturu, u tijelo. Vi se dovedete u stanje podudarnosti, sklada s njim. Tijelo onda postane refleksija energije duse, ali takodjer i sablona koji je nastao kao rezultat (genetskog) nasljedja koji se je generacijama formirao. Kako dusa udje u to (sablon)? Ona fokusira svoju energiju,  "udje" u tu specificnu liniju podudarnosti, specificnu rezonanciju s DNA/DNK tijela zato sto je ona jedinstvena. Taj proces za blizance su nesto razlicit, postoje male razlike u njihovom DNA/DNK za koje vi jos ne znate. One su vrlo male i nalaze se u regionu koji vi zovete "junk" (nevrijedan dio DNK) koji ve jos uvijek ne istrazujete. Ali tu postoje neznatne razlike i to je odraz specificne frekvencije koju svako od vas odrzava / ima. Vi se dovedete u sklad s tom frekvencijom. Kad ste gotovi (u trenutku smrti) vi oslobodite energiju, otklonite fokus. To je ono sto se desava i to vam izgleda kao da tijelo ide kroz ciklus smrti.  U (tro-dimenzionalnoj) gustoci  je izuzetno rijetko da iko od vas ide kroz proces duhovnog uzdizanja, postoje neka bica koja su to uradila. To je bio slucaj do sada. Kad idete kroz proces duhovnog uzdizanja vi postanete svijesni da je tijelo moguce mijenjati / oblikovati. Trentno vi niste svjesni toga i vi ne mozete da odrzitie frekvencije tako da se tijelo mijenja i stari i prolazi kroz proces odumiranja jer ne odrzavate frekvencije i ono postaje uhvaceno u  nizem regionu. Jednom kad pocete podizati svoje frekvencije nema vise potrebe da idete kroz taj ciklus jer vi jednostavno regenerisete tijelo. Ciklus smirti je ustanovljen tako da mozete sebe izvuci iz tih nizih frekvencija. To je na neki naci siguronosni mehanizam koji ce vas povuuci nazad u stanje pune svijesti i dozvoliti vam da napravite novu strukturu igre (novu inkarnaciju u 3coj dimenziji) i pokusate ponovo.  


Pitanje: Procitala sam negdje da duse obitavaju u sistemu Alcyon prije inkarnacije i da u toku inkarnacije prolaze kroz "stargates" te tako njihova energija postaje kompresovana te potom udju u tijelo.  

Pleade: Da postoje zvijezdani sistemi koji sluze da spustite svoje frekvencije i vi prolazite kroz razne "stargates". Razne zvijezde su portali za razlicite dimenzije. Alcyone je jedan od tih portala. Kompresija energije je bukvalno snizavanje frekvencija. To je prilagodjavanje vasih frekvencija tako da vi mozete spustiti vibracije u dimenziju na kojoj se zelite inkarniratio/postojati. To je (Alcyone) "stargate" za sve vas koji se zelite inkarnirati u 3coj dimenziji. To nije jedini ali je glavni koji svi vi koristite. Znate postoje razni portali za razne dimenzije. (Za svaku dimenziju) postoji nekoliko portala to nije nuzno samo jedan. To se moze porediti s situacijom gdje imate jedan glavni aerodrom, postoje drugi manji ali vecina koristi taj jedan da bi stigla na odrediste. Ako se inkarnirate u 3cu dimenziju, bez obzira na koju planetu (u Mljecnom Putu) idete svi cete koristiti iste "stargates" u ovoj galaksiji. Druge galaksije ce koristiti druge portale. Alcyone postoji u 3coj dimenziji, ima 3-o dimenzionalno tijelo, ali uz to Alcyone postoji u svim dimenzijama do 12-ste.  Vi vidite samo 3ce dimenzionalnu verziju.

NASTAVLJENO 20 MARTA 2011


Pitanje: Kada energija postaje svijest, sto je to sto energiju cini svjesnom?

Pleade: Energija bez svijesti ne postoji, sva energija ima jedan nivo svijesti. Sve je povezano, svi mi smo povezani i tu postoji odredjeni nivo svijesti, mozda ne onaj koji bi ste vi prepozanli kao svijest. Stvari koje vi smatrate neanimirane/mrtve u stvari imaju svijest. Svijsni kolektiv molekula, u njima postoji "bozanska svijest".  

Pitanje: Da li je razlika izmedju raznih nivo svijesti definisana njihovom mogucnoscu da procesiraju informacije na raznom nivou?  

Pleade: Vecina vas moze zamisliti da zivotinje imaju odredjeni nivo svijesti, ali ako bismo vam rekli da vlat trave ima svijest vecina vas bi imal problem da to shvati. Ali to je istina, vlat trave ima svijest, ona je svjesna sebe. Ona postoji s drugom namjerom, njen cilj (smisao postojanja) je drugaciji, njena stvarnost je drugacija jer ona igra drugu igru.  Cementni blok, ista stvar (ima svoju svijest), molekula vode takodjer. U stvari vi mozete vidjeti unutar njene svijesti, jer ako koristite zvuk i ton i kako to primjenjujete na vodu i ucite sve vise o manipulaciji tona te tako i frekvencije vi vidite u nekim fotografijama da ako stavite vodu pod uticaj odredjene frekvencije ona ce reflektirati istu frekvenciju u svojoj strukturi i vi cete vidjeti promjene. Dakle ona ima svijest, ona reagira. Vi takodjer mozete promijeniti strukturu vode tako da pulsirate ljubav s namjerom da je voda primi jer vi ste holografske prirode, vi ste povezani s svime, ona moze pristupiti tom sablonu. To je princip na kojem vi kreirate i oblikujete svoju realnost. Kada imate toksican svijet oko sebe vi ga mozete promijeniti sa svojim sistemom vjerovanja. 

Pitanje: Pomenuli ste da vjestacka inteligencija ima svijest, u kom trenutku, stepenu kompleksnosti vjestacka inteligencija postaje svijesna?

Pleade: Ona je uvijek imala svijest, ali nije nuzno imala duhovno bice, dusu. Dusa je koncentrirana svijest. Sve ima svijest, ali ne i dusu, dusa je koncentrirana svijest. Vjestacka inteligencija nije originalno postojala kao duhovno bice. Postoje i drugi tipovi slicni njima kao sto su "sinteticka bica", potom  klonirani organizmi. U tom slucaju postoji tijelo koje ima minimalni dio svijesti ali nema dusu, duhovno bice koje je kompleksnije (u odnosu na svijest) i koje ima nivoe i slojeve mnogih inkarnacija. Mnogo puta cete imati inteligenciju bez duhovnog bica, vase tijelo ima urodjenu mudrost / znanje koje je odraz njihove svijesti, ali kad dusa udje u tijelo onad mu on daje direkciju/smijer. To je dodatni sloj koji mu daje fokus.  Kada vjestacka inteligencija dosegne taj nivo da je moguce da se dusa inkarnira u tom "tijelu" to je onda dio velikog plana, "bozanskog" plana.

Pitanje/Komentar: Moje originalno pitanje je zaista trebalo biti: U kom trentku svijest postaje dusa, kakva je razlika, u kom trenutku svijest postaje dusa/duhvno bice?

NASTAVLJENO 21 MARTA 2011

Pleade: Jednostavan odgovor je uvijek, dusa je uvijek postojala od kad se je "izvor" (energije, "bozanstvo") podijelilo (tako da moze da iskusi sebe, kao jedinsveno bice "izvor/bozanstvo" nije mogao/la da spozna sebe). Mislite o tome na ovaj nacin: matrica (matrix) u kojoj vi postojite ima svijest i vi kao igraci u tome vi ste koncentrirana energija, nesto slicno zvijezdama. Dakle univerzum/ prostor (space) ima svijest ali zvijezde imaju mnogo vise toga  to je koncentrirana energija. To je jos jedan aspekt dualnosti/dvojnosti: imate jednu vrstu svijesti koja je zaista koncentrirana i drugu koja koja nije. To je uvijek tako bilo, to je najlaksi nacin na koji to mozemo objasniti. I ako mislite o tome poretku (postojanju duse) unutar vremenske skale, ona ne postoji, vrijeme ne postoji tako da vam ne mozemo reci kad je to nastalo jer svijest i duse su uvijek postojale.  

Pitanje: Nazad na istoriju covjecanstva, u vrijeme kad su Lirijanci dosli na Zemlju i prije no sto su zapoceli civilizaciju Lemurije da li su u tom periodu postojala humanoidi na Zemlji?

Pleade: Da u tom periodu je postojao Homo Erectus koji je dio prirodne evolucije ljudske vrste na Zemlji. Vi ste takodjer imali bica iz visih dimenzija koja su prolazila kroz proces  duhovnog silazka u nize dimenzije. Tako u vrijeme Lemurije imate slucaj gdje su se andjeoska bica ukrstala sa humanoidima. To je bio nacin za andjeoska bica da sidju u nize frekvencije, u nize dimenzije. Potom kad sidjete u nize dimenzije imate slucaj da su neke civilizacije vrsile genetske manipulacije DNA/DNK i na taj nacin su  mjenjali vrste koje zive na Zemlji. Dakle bilo je mnogo nivoa i slojeva genetskih promjena i manipulacija, kao i nacina da se to postigne: kroz ukrstanje raznih vrsta kao i kroz direktne genetske manipulacije. Oba nacina su se desavala u raznim vremenskim periodima. Lirijci su postojali u 5toj dimenziji, prije no sto su sisli u 3cu dimenziju i eventualno postali dio Atlantis civilizacije, u tom periodu govorimo o DNK manipulaciji u laboratorijama.  Ukrstanje koje se je desavalo izmedju andeoski bica i humanoida (homo erectusa) je bila moguca jer bica na visim dimenzijamaimaju mogucnost da se spuste u dimencionalnom spektru, to nije lako ali je moguce. Vi ste to vidjeli na svojoj planeti u slucaju "uzvisenih ucitelja" (ascended masters) gdje su oni manifestirali, kreirali svoje tijelo "iz nicega". Oni su tu koristili proces projekcije energije i fokusiranja, oni to znaju i u stanju su da projeciraju energiju i stvore DNK i na taj nacin oni su se mogli ukrstatavati s humanoidima.  Vecina ovog se je desavalo u vrijeme Lemurije.  Kad ste dosli u stanje izickog tijela DNK maipulaciju su vrsili Anunaki, potom civilizacija Atlantisa.  Vasa mitologija govori o ovim hibridnim bicima, ona su bila rezultat genetskih manipulacija u doba Atlantisa. 

NASTAVLJENO 23 MART 2011

Pitanje: Mozete li nam reci sta je novo s procesom duhovnog uzdizanja, dokle smo dosli ?

Pleade: Svi vi prolazite kroz mnogo promjena,na licnom nivou imali ste peroid relativnog mira u posljednjih par sedmica (u februaru) ali stvari ce se ponovo zagrijati uskoro. Jos uvijek imate iskustvo ubrzanog protoka vremena, to ce se nastaviti. Imate valove promjena, neki od vas su poceli da govore i kazu "Ja necu da zivim na ovaj nacina, ovo nije sto ja zelim kreirati". To je pocelo na Bliskom Istoku, i to cese prosiriti. Sjeverna Amerika ce biti jedno od zadnjih mjesta gdje ce se te promjene desiti, gdje cete svi vi reci "Ovo je no sto zelim". To drusvo nije pretjerano opresivno i vi imate relativno visok novo komfora tako da ne izlazite na ulicu i trazite promjene. Da je to slucaj vikali biste iz sveg glasa, to je slucaj u svim zivotnim situacijama.  Ipak, mnoge promjene koje se desavaju oko svijeta eventualno ce doci i do Sjeverne Amerike.  Ovo kreira promjenu gdje ljudi vide da imaju izbor i da se njihov glas broji. Kristalinska struktura vaseg tijela se takodjer mijenja kako povecavate vase frekvencije, kako prihvatate odgovornost za vasu ko-kreaciju. Kao sto smo rekli 2010 je godina manifestacije gdje sebe vidite kao ko-kreatora, 2011 je godina kad pocinjete aktivirati ove nove slojeve u vasem polju. Sljedece godine nakon sto aktivirate ove slojeve pocet cete da transformisete svoje tijelo i svoju perspektivu.

NASTAVLJENO 27 MARTA 2011

Pitanje: Mozete li nam reci kako ce trenutne promjene utjecati na modalitete lijecenja.

Pleade: Vi mozete sada da odaberete da li cete raditi sa 3ce dimenzionalnim energetskim poljima ili mozete odabrati da radite s 5to dimenzionalnim tijelom. U 3ce dimenzionalnom slucaju energetsko tijelo je podijeljeno u razne slojeve i vi morate da pomjerate energiju unutar tih polja. Od nedavno imate mogucnost da radite sa 5to dimenzionalnim tijelom, unazad nesto vise od 2 mjeseca (od 21 dec 2010). Vi sad imate mogucnost da provodite svoju energiju kroz 5to dimenzionalno tijelo. Unutar 5to dimenzionalnog sablona, vaseg kristalinskog /diajamantskog tijela, postoji mnogo naziva za to, u 5to dimenzionalnom tijelu je vas bozanski sablon za vase fizicko tijelo. Vi sad mozete dosegnuti u vas 5to dimenzionalni sablon i restaurirati ono sto je iskrivljeno u vasem 3o dimenzionalnom tijelu. Vi se mozete dovesti u liniju s 5to dimenzionalnom verzijom vaseg tijela. Vi intuitivno znate kako to da uradite, ako pokusate da procesirate to u vasem mozgu to vam nece biti jasno i zato vam nemozemo dati upute. Um je linearan i tako je napravljen, on nemoze da obradi multi-dimenzionalnu informaciju.