Jesenja Ravnodnevnica 2010

Ovo je prijevod poruke koja je sastavni dio mjesecnika u izdanju Wendy Kennedy za septembar 2010.

Pleade:Pozdravi dragi nasi, zadovoljsvo nam je da smo opet s vama. Ono o cemu bi smo htjeli govoriti ovaj put je jesenja ravnodnevnica (23 septembar). Vi upravo izlazite is perioda koji je kulminirao pocetkom augusta, to je bio period znacajnog usaglasavanja (koncem jula i pocetkom-sredinom augusta desio se je niz astroloskih formacija / usaglasavanja) i mnogi od vas su vjerovatno osijecali efekte tih formacija sve do unazad sedam dana (konca augusta). Taj dogadjaj je imao snagu da dovede u sklad vase energetske centre kao i snagu da vam pomogne da se oslobodite stvari koje vam vise nisu od koristi, da se oslobodite programa koji vise nisu u sluzbi vaseg najviseg interesa, vaseg najviseg cilja koji vas vode ka ekspanziji i uzdignucu. Ako ste operirali/ponasali se na bilo koji nacin tako da niste u skladu sa tim najvisim ciljevima ono na sto ste naisli je otpor. Uz to Merkur je bio us retrogradnom stanju i to je izazvalo dodatni otpor. To je bio prilicno intenzivan period. Neki od vas su mozda imali dosta energije, neki su mozda primjetili velike pomake u vasim potrebama za snom ili navikama vezanim za spavanje. Neki su napravili mnogo promijena u ovom periodu. Mi nismo bili posve sigurni kako ce se stvari odvijati vezano za ovaj period usaglasenja. Postojala je mogucnost da dodje do velikih socijalnih promijena na vrlo dramatican nacin, ali dovoljan broj vas se je probudio i napravio promijenu u svom zivotu i tako dozvolio da dodje do promijene koje su ispunjene ljubavlju i oprostom. Posljedice ovog uskladjivanja jos trebaju da izadju na vidjelo, jer vi ste doveli do promijene na lagan i nedramatican nacin. Vi cete imati jedan period relativnog mira koji ce trajati par sedmica (prve 3 sedmice septembra) i kao se priblizite ravnodnevnici vi cete ponovo osijetiti porast energije. Ovo je potentna ravodnevnica u kojoj cete ponovo imati priliku da nadjete balans. To je ono sto ravnodnevnice urade, one vam dozvole da poravnate (svoje potrebe, izbore, navike i dovedete ih u liniju sa vasom biti i najvisim ciljevima).

NASTAVLJENO 17 septembra, 201

Mi vas pozivamo da iskoristite ovu priliku da vidite gdje ste, da se uskladite, da vidite gdje ste izvan ravoteze i ako ste izvan ravoteze sta treba da uradite da bi ste to korigovali, koje pomake treba da napravite. Jer ako odbacite ovu sansu (da se uskladite sa svojim najvisim ciljevima) otkrit cete da ce period do konca decembra biti pun iskusenja. Zato vas pozivamo da razrijestite neke od sablona koje ste kreirali (uskladite svoje navike, ciljeve emocije sa vasim stvarnim sistemom verovanja).
U doba zimskog solisticija, ponovo ce doci do ulaska energetskog vala (ulazak kosmicke energije u Zemaljsku atmosferu /okruzenje) ali ovaj put ce to biti zaista energija dubokog ciscenja. To ce biti vrijeme za vas da ocistite svoje navike vezane za ishranu, svoje obicaje, vrijeme da se ocistite od svojih mnogih negativnih vjerovanja i vidite gdje ste, prije no sto nastavite put. U ovom periodu ce biti vazno da ste iskreni sami sa sobom i sa drugima, da izrazite ono sto osijecate, sto mislite i da preuzmete punu odgovornost za svoje akcije, za posljedice svojih akcija i svega onog sto kreirate i dozivljavate. Vasa mogucnost da preuzmete trenutnu odgovornost ce kreirati vise lagodnosti, dozvolit ce vam da pomjerite svoju percepciju / perspektivu. Dakle, mi vas pozivamo da preuzmete odgovornost za sve sto kreirate.

Intenzitet energije i frekvencija ce nastaviti da rastu do te tacke da ce vam 12 sati dan izgledati kao da je 8 sati dan. To cese desiti sljedece godine i tada cete vi htjeti da se pomjerite izvan vremena / vremenske linije. Pocet cete da ucite vise o manipulaciji vremena i o vremenskim skokovima. To ce dakle biti katalist koji ce vam omoguciti da to uradite.

NASTAVLJENO 18 septembra, 2010
Mnogi od vas, kako se pribilizavate ravnodnevnici osjecati ce umor, vi u stvari procesirate energiju prije ostalih tako da ste spremni za ravnodnevnicu. Jer kad se ravnodnevnica desi i ostali budu aktivirani vi cete biti ti koji ce nositi svijetlo u sebi,jer ste vec procesirali dio energije. U vama ce biti usidreno svijetlo, mir, stabilnost, ravoteza koji ce biti veoma potrebni u tom periodu zato sto za one koji se opiru oni ce ovu energiju osijetiti kao izuzetno jaku. Oni nece znati zasto se tako osjecaju, sta se desava s njima jer oni nisu preuzeli odgovornost za svoje zivote. Zato je vazno da vi drzite svijetlo  u sebi. Budite dobri prema sebi, slusajte sta vam vase tijelo kaze. Ako vam trazi vise sna, dozvolite vrijeme za to. Ako se budite u sred noci iskoristite tu energiju, iskoristite svoje kreativne sposobnosti, pisite, crtajte, slikajte, pravite skulpture, bilo sto sto predstavlja kreativni process za vas.Ti kreativni procesi integriraju ovu posve novu energiju u vase fizicko tijelo i pomaze vam da integrisete lekcije mnogo mnogo brze i to je zato se budite u sred noci, iskoristite to. Ako osjecate da hocete jesti odredjenu hranu, slusajte sta vam vase tijelo kaze, da li vam treba vise vode ili manje vode. Slusajte i slijedite sto vam vasa intuicija kaze. Kao uvijek, dragi nasi mi smo u blizini i saljemo vam mnogo ljubavi svijetla i potpore.