Hrana, sta jesti?

Pozdravi dragi nasi.

Da, dragi nasi. Mi smo vrlo sretni da imamo priliku da ponovo razgovaramo s vama, i u stvari smo jako uzbudjeni da mozemo govoriti o dijeti i zdravlju i vasoj dobrobiti jer ste bombardovani masom misljenja o tome sta bi trebali jesti. Pitanje, koje vam je blisko je "Sta bi ja trebao/la jesti? Da li je ovo pravilan nacin ishrane?" I odgovor je da ne postoji jedna specificna dijeta koju treba slijediti. To je stvar svake osobe. I na kraju dana to je pitanje nivoa energije i frekvencija.
Ono sto je vazno da shvatite je da ste vi cista energija. Vi ste bica svijetlosti i frekvencija. Tako kad pricate o dijeti, zdravlju i dobrobiti na to mozete gledati na dva nacina.Prvo, na to mozete gledati sa cisto fizicke tacke gledista, ali to vas nece daleko dovesti. Potom drugo, na to morate gledati sa energetske tacke. Tako, mi cemo poceti sa fizicke i onda cemo nastaviti ka nasoj perspektivi, ka energetskoj tacka gledista.

Kad posmatrate hranu i kad posmatrate toksine u vasoj hrani i kad razmisljate sta da uradite u vezi s tim (trebate li da jedete organsku hranu ili trebate li da jedete samo povrce i da li trebate izbaciti zivotinjske proizvode), odluka ce biti individualno bazirana. Idealno, vi bi ste trebali jesti svijeze, organski uzgojene produkte i zivotinje koje odrastaju na prirodan nacin (ne na farmama za masovni uzgoj). Neki od vas, posmatrajuci klanja zivotinja na vasoj planeti su formirali misljenje da se zivotinjsko meso ne treba jesti.
U redu, mi cemo vam reci da nema nista lose u konzumiranju zivotinjskih proizvoda. Vi trebate minerale. Vi Vi trebate proteine.Vi trebate neke od kompleksnih moekula koje se mogu naci samo u zivotinjskim proizvodima.

Mnoge zivotinje na ovoj planeti su mesozderi. To nije "nebozansko". Dakle mi vam ne govorimo da je eticki pogresno da jedete zivotinje. Ali, mi vam preporucujemo da to radite sa postovanjem za prirodu, da to radite sa obzirom i da shvatite vrijednost  zivota koji konzumirate i da odate zahvalnost za njihovo postojanje. Vi konzumirate energiju zivotnu snage drugog bica. Ali mi cemo vam reci nesto vise o tome kad budemo govorili o energetskom aspektu, dakle.

Kad jedete previse bilo cega (cak i zdrave hrane) preko ekstremnih granica, to nije vise zdravo. Radi se o ravnotezi i umjerenosti u svakom slucaju. I to je razlog zasto hocemo da se usredsredimo na to.

Trenutno postoje mnoge vrste hrane koje su uvedene u vasu ishranu i koje su genetski modifikovane. Kad se to desi vi ne samo da gubite neke od energetskih nivoa koje hrana sadrzi nego i hranljivost, to takodjer nedostaje (u ovoj hrani). Vi mozete promijeniti energetski spektar, ali vi ne mozete dodati hranljivost (toj hrani). Dakle u ovom slucaju, vjerovatno je bolje da koristite organsku hranu i da ukljucite u svoju ishranu raznoliku hranu tako da vam je ishrana uravnotezena. Cak i kad uzimate vitamine i minerale, to jos uvijek nije jednako konzumiranju visoko kvalitetne hrane zato (sto takva hrana posjeduje) energetski spektar (hrana je na frekvencijama koje odgovaraju energetskom nivou vaseg tijela). Vecina vitamina i minerala koja su na trzistu (zbog toga kako je ekstrak napravljen i zbog njihovog pakovanja) oni gube energetsku komponentu. Dakle, dok dobijate energiju na fizickom nivou, to nikad nije isto kao sto je kad sami uzgajate svoje povrce ili kad kupujete povrce koje raste iz sjemena koje nije genetski modifikovano.

Postoje razni razlozi zbog kojih celije mogu zadrzati tecnost i druge bioloske materije. To moze biti zbog samo-zastite. To moze biti zbog gubitka ravnoteze tako da celije ne mogu da se oslobode tih materija zato  sto dio enzima koji regulise taj proces nije prisutan tako da ne moze normalno funkcionisati. Dakle, postoji mnogi razlozi zbog kojih ljudi nabace dodatnu tezinu, pored ocitog razloga kao sto je konzumiranje velikih kolicina hrane. I ovo nas vodi do emocionalne komponente, energetske komponente o kojoj zelimo reci nesto vise. S nase tacke gledista to je najvaznija komponenta i ona ima najveci uticaj na vasu dijetu i zdravlje nego bilo sto drugo.

Ponekad je u vasem interesu da odrzite tezinu i da ne "cistite" celije u vasem tijelu. Ponekad vam je potrebno da konzumirate hranu koja nije od najvisih vibracija. Ponekad kad bi ste jeli cistu hranu to bi prouzrokovalo oslobadjanje otrova iz vaseg tijela i dovelo bi do tog da se morate suociti sa emocionalnim
stvarima  za koje jos niste spremni. U isto vrijeme, natacniji pogled je da vi privlacite hranu koja ima energetske frekvencije koje su vam potrebne u tom trenutku.

To je razlog zbog cega je vrlo tesko, mada imate najbolje namjere da predjete na zdrav nacin ishrane gdje bi ste jeli visoko kvalitetnu hranu koja; emocionalno vi niste spremni da razrijesite probleme. Sa gubitkom tezine vi postajete vise svjesni svog tijela i svog emocionalnog stanaja. Ako niste spremni da se suocite sa tim emocijama, velika je sansa da vi necete dozvoliti tijelu da postane lakse. Vi ne zelite da se uocite sa tim. U takvim situacijama vi morate da gledate u svoje emocije i otkrijete sta je iza njih. I mi ne kazemo da su problemi vezani za ishranu ili dijetu. Mi kazemo da problemi mogu biti bilo gdje; u vasim relacijama, u tome kako dozivljavate sebe, i u tome sta radite trenutno u svom zivotu. Vi ne mozete odvojiti ove dvije stvari. Da ponovimo, ovo je vrlo vazna poruka koju vam zelimo prenijeti.

Ako nas ne shvatate, napravit cemo korak nazad da vidimo kako to mozemo reci tako da je to kristalno jasno jer je jako vazno da poruku razumijete. Vi privlacite u svoj zivot upravo ono sto vam je potrebno. To se zove Zakon Privlacnosti (jedan od zakona na kojim je bazirana stvarnost u nasem dijelu univerzuma). Tako ako ste spremni da napravite korak naprijed, spremni da se oslobodite emocionalnog problema, ono sto ce se  desiti je da ce te intuitivno/ podsvjesno poceti jesti zdraviju hranu. Vi pocinjete jesti zdraviju hranu zato sto mijenjate svoj pogled i stanje svijesti; vi mijenjate matricu svijesti. Kad se to desi vi pocinjete da osobadjate neke od otrova koji su se nagomilali u vasem tijelu i vi dizete energetske frekvencije vasih celija. Vi podizete celijsku rezonanciju. Alo ovo radite na nesvijsnom nivou, dio vas vam kaze: "Znas sta? I sam spremna (spreman) da napravim korak naprijed." Tad pocnete jesti mane obroke. Jedete zdraviju hranu. I zamislite sta, odredjene emocije dodju u prvi plan tako da ste u stanju da ih razrijesite.

Vi takodjer vibrirate na odredjenom frekventnom spektru. Kad ste sretni i zdravi, vi ste na vrhu spektra.
Kad drzite negativne emocije (strah, bijes, zavidnost) u svojoj auri ili kad vase tijelo procesira mogo otrova kako bi ih izbacili iz tijela, tada vi vibrirate na nizim frekvencijama.

Jedan od mnogih specijalnih atributa vase planete je velika raznolikost u svim pogledima zivota; hrana  je medju najraznovrsnijim zbog tako velikog broja biljaka koje tu zive. To je vrlo rijetka pojava na drugim planetama. Svaka biljka ima jedinstvenu frekvenciju, na osnovu toga vi svakoj od njih mozete odrediti ljekovitost. Vi imate takvu raznolikost tako da su vase kulinarski experimenti, vase kuhinje nesto vrlo vrlo posebno. Neka jela mogu biti vrlo lijepa kao na primjer sladoled sa keksima, na primjer.

Kad stavite te stvari (hranu) u svoje tijelo potrebna vam je izvjesna kolicina energije da biste je preradili. U tom process vi spustite svoje frekvencije. Ako ste razvili emocionalnu vezu sa odredjenom vrstom hrane i zaista je zelite konzumirati, ali se je ipak odricete, negativne emocije koje nastaju zbog uskracivanja tog zadovoljstva su daleko stetnije za vase tijelo nego uticaj toksina koje morate preraditi nakon sto konzumirate na primjer sladoled sa keksima. Kao sto vidite morate naci balans u ovakvim slucajevima. Uskracivanje ili osjecaj da sebi uskracujete moze imati vise stete nego da konzumirate tu vrstu hrane. Ovo je takodjer vazno da znate.

Ovo je samo okus onog sto se desava sa vasom dijetom. Kad ste spremni na promjenu i kad pocnete dizati vase frekvencije na duhovnom nivou, vas nece privlaciti zivotinjski proizvodi u toj mjeri jer su oni na nesto nizim frekvencijama. Kad su u pitanju zivotinje, nacin na koji su one zivjele i nacin na koji su ubijene (ili nacin na koji su prestali da postoje na fizickom nivou) je sastavni dio njihovih molekula. Vi upijate i citate, ako tako mozemo reci njihovo zivotno iskustvo. To je jedna od vasih bliskih veza sa Zemljom i njenim ritmom zivota. Oko jedete zivotinje koje su bile zlostavljane ili je njihova smrt bila traumaticna njihove frekvencije su daleko nize nego frekvencije zivotinja koje su imale sretan zivot.

Mi smo vas odveli na kruzni put ovdje, ali mi volimo da to uradimo zato sto mi ne zelimo da mislite u linearnoj formi. Mi zelimo da pocnete razmisljati multi-dimenzionalno. Tako da se nadama da vas nismo izgubili (da ste nas mogli pratiti), dragi nasi.

Ovo je zadnja stvar koju vam zelimo reci o tome kakao da tretirate genetski modifikovanu hranu ili hranu cije porijeklo ne znate. Vi mozete promijeniti frekvenciju hrane (prije no sto je konzumirate) tako sto ce te joj poslati svoju energiju, saljuci joj ljubav, saljuci joj harmoniju. Sto ce se desiti je to da cete vi promijeniti negativne emocionalne komponente koje su zakljucane u njihovim fizickim celijama. One ce biti oslobodjene i vi ih necete konzumirati. To je razlog da imate obicaja da blagosivate hranu. Time sto odate zahvalnost, vi joj dajete energiju, vi joj dajete pozitivna osjecanja ljubavi i zahvalnosti vi mozete promijeniti strukturu celijske rezonancije. To je jedna od stvari koje mozete upotrijebiti kao pomoc u slucaju vode ili hrane koju konzumirate.

Mi se nadamo da smo odgovorili na vasa pitanja. Naravno mozemo ici u daleko veci detalj. Ako imate jos vise pitanja, stupite u vezu s nama. Ovo sto smo vam rekli je mnogo da bi se absorbiralo odjednom, ostavljamo vas s time.

Mnogo dobrih zelja, dragi nasi.


Nazad na "Pleade"