Duse Usetaci

Sad cemo reci nesto vise o fenomenu koji nazivate "walk ins" ili "duse usetaca".  Duse usetaci su rezultat ugovora koji (recimo dvije) duse naprave (prije inkarnacije). Dusa, radije nego da odabere da prodje kroz kroz ciklus smrti i tako napusti tijelo, ona napusti tijelo i druga dusa preuzme njeno mjesto (udje u tijelo). Druga dusa preuzme zivotni sablon originalne duse i onda ga prekrije/integrise sa svojim sablonom, sa planom sta zele kreirati u nastavku tog zivota. Ponekad se originalna dusa vrati nazad, u tom slucaju postoji ugovor o privremenoj zamjeni. Tako, dusa usetaca moze ostati godinu-dvije ili deset-dvadeset godina ili moze da odabere (prema ugovoru napravljenom prije inkarnacije) da ostane do ostatak zivota. U rijetkim prilikama, originalna dusa ce se vratiti nazad, dakle duse mijenjaju mjesto. Ove zamjene dusa su uvijek unaprijed dogovorene, ovo nije slucaj opsjede. Ne morate da brinete da cete postati opsjednuti i da ce neko preuzeti kontrolu nad vama u ovakvim slucajevima. Ovo (usetavanje dusa) se desava mnogo cesce nego sto ste vi toga svijesni i zaista nema razlike izmedju onih koji su usetali ili originalne duse. Ponekad za duse usetaca zivot izgleda kao da ima malo vise iskusenja, sjecanja od jucer izgledaju im razlicito nego sjecanja od danas kao da su obojena drugim bojama.

Svi vi imate ovakva iskustva kada prekrijete / integrisete iskustva i prosle zivote drugih bica kao da su vasa. Vi svi to radite, tako sistem operise. Vi nemate dovoljno vremena ili zelje da iskusite sve pa uzmete necije drugo zivotno iskustvo i dodate ga preko svoga i to onda postane, sa vase perspektive jedan od vasih zivota.

Fenomen duse usetaca se moze desiti u svim zivotnim dobima, najcesce se desi u slucajevima kad osoba ima iskustvo blisko smrti. Ovo se ne desava uvijek, ne mora se desiti na taj nacin. Ponekad se to desi na taj nacin samo zato sto je tako lakse za dusu da napusti tijelo. To je veliki dogadjaj (za dusu i tijelo) i tijelo prodje kroz ciklus smrti i na taj nacin dusa se oslobodi svog fokusa na celijsku strukturu.

Duse odluce da udju u ugovor kao duse usetaci zato sto zele da provedu samo kratak period u zivotu, nemaju potrebu da prodju kroz puni zivotni ciklus. Imate recimu dusu koja kaze: "Ja hocu da uradim svoj dio ali ja sam vec tu bila i uradila  dosta toga, vec sam savladala lekcije djetinjstva i nema potrebe da prodjem kroz taj dio i ja cu uci u zivot (tijelo) kao odrasla osoba". U isto vrijeme neko drugi hoce da provede samo kratak period zivota i ta osoba ima potrebu samo da prodje kroz dio djetinjstva. I tako vi napravite sve te ugovore. Nema razlike da li ste dusa usetac ili ne, citav zivot vam izgleda kao da je vas vlastiti zivot. Ovaj duhovni kanal je dusa usetac, ali jos uvijek je to njen zivot i njeno djetinjstvo.


Nazad na "Pleade"