Akasik Zapisi

Ramshi: Hajdemo razgovarati o Akasik Zapisima, hocemo li? Kao sto znate zapisi su pohranjeni u Zemlji, Suncu (Helios) i Alsion-u (Alcyone, centralna zvijezda u sazvijezdju Pleada). Zapisi su pohranjeni u kristalskoj matrici (crystalline matrix). Vi pravite "upload" iz svoje matrice u njihovu (kristalsku matricu). To pomalo lici na vasu igracku "Velika Crtanka" ("Magna Doodle", crtanka sa malim magnetima u pozadini koji se pokrecu kad se olovka povuce po povrsini). Vase energetsko polje se oslikava u kristalskoj matrici, to se desava automatski kao kad povlacite olovku preko magnetne prasine (unutar "Velike Crtanke"). To je dio prirode magneta. Polaganje ili upisivanje zapisa je dio vase prirode.

To je jedan tip pohrane podataka. Potom imate slucaj gdje su informacije pohranjene u kristale. To radi na istom principu. To je kao da pisete svoj dnevnik ili kao da kupujete knjigu umjesto da je posudite iz biblioteke. U tom slucaju kristali se koriste umjesto papira i olovke. To je (koristenje kristala za pohranjivanje podataka) odavno zaboravljeno na ovoj planeti, ali cete to uskoro ponovo otkriti. Vi fokusirate misli i isto kao u slucaju gdje vase polji pravi zapis u kristalinskoj matrici pohranjenoj u biblioteci vi pravite zapis u kristalu. Zato sto je struktura kristala nesto gusca nego kristalinske matrice u bibliotekama, energija se mora fokusirati i to se postize kroz misli (fokusiranje misli). Jos jednom, film sa informacijama je ubacen u kristal.

Pitanje: Sta su dijamantski oblici koji su ugravirani u kristale?

Ramshi: To su zapisi. Stanovnici Atlantisa su koristili masine. To se moze postici tako da neko sjedne u stolicu, opusti se, zamisli i to se onda prevede u kristal koristeci svijetlosni zrak ili laser. To je kao da koristite kompjuter radije nego da pisete rukom. Ovaj proces se je cesto koristio za velike dokumente ili za nacne podatke. Tako je bilo je mnogo lakse i mnogo efikasnije.

Pitanje: Kako pristupite takvom zapisu, kako ga ocitavate?

Ramshi: To se moze uraditi na nekoliko nacina. Mozete upotrijebiti tehnologiju da bi ste pritupili tim zapisima. To lici na filmski projektor. Ali, i kad ne koristite masine jos uvijek imate pristup zapisima. Da bi ste to uradili vi morate dovesti svoju kristalsku matricu u liniju sa kristalom. Kad se vase frekvencije izjednace i kad pocnete rezonirati na istom nivou vi ste u stanju da prosirite svoje vidjenje (percepciju) i da ukljucite u svoj videokrug informacije pohranjene u kristalnoj matrici. Zvuk je bio koristen da bi se pronasla odgovarajuca frekvencija. Zvuk odredjene frekvencije ce uciniti da kristal vibrira u vasoj ruci. To je kljuc u pronalasku prave rezonancije. Tako ako proizvodite pravilan ton, to ce pobuditi vasu unutrasnju matricu koja ce poceti da vibrira i tako mozete postici istu frekvenciju kao kristal. Vi ste kreirali slican vanjski metod koji koristi CD-ove i racunare. Vi samo koristite razlicit materijal da zapisete podatke i vasa tehnologija se oslanja na masine da urade sav posao.

Pitanje: Da li su se razliciti kristali koristili za pohranu razlicitih informacija?

Ramshi: Uglavnom se je koristio cisti kristal kvarza zato sto se lako i jasno moze upisati u njegovu kristalsku matricu. Ponekad se je koristio citrin, ametist i zademljeni kvarc, uopsteno govoreci koristila se je neka forma kvarcnog kristala. Drugi kristali su bili programirani da izvode neke druge radnje ali nisu bili koristeni kao spremiste za podatke, nisu bili koristeni za funkcije za koje vi sada koristite CD-jeve. To ne znaci da drugi kristali nisu bili koristeni. Ali oni nisu bili jednako efikasni. Ovo su osnovni podaci. Da bi naucili ovu vjestinu pocnite se igrati sa raznim zvukovima dok drzite kristal u ruci. Mijenjate zvuk sve dok ne budete mogli osijetiti kako kristal "sumi" u vasoj ruci. Jednom kad pronadjete tu frekvenciju onda zamislite da gledate film svojim unutrasnjim okom. Dozvolite da se film odigrava i odvija pred vasim unutrasnjim okom. Nastavite da mijenjate tonove kao da je to izvor energije za taj film.


Nazad na "Ramshi"