Ekskluzivno: Pleade 7 Januara 2011

Pitanje: Sta mozemo da ocekujemo u 2011 godini, znajuci da je to godina "aktiviranja". Kakve promjene mozemo ocekivati u vezi s procesom "aktiviranja", da li cemo aktivirati nasu "kristalinsku" strukturu?

Pleade: Da, nacin na koji cete dozivjete promjene vezane za proces "aktiviranja" je to da cete primjetiti da su povecane vase intuitivne mogucnosti, sve vise vas ce poceti da "kanalizira" poruke, sve vise vac ce vidjeti druge realnosi, sve vise vas ce poceti da cuje glasove i zvukove (iz drugih realnosti). Pocet ce te da dosezete u domen vasih zapisa/biblioteka informacija, imat cete sve vise intuitivnog znanja. To je kako cete dozivjeti promjene na fizickom nivou.
Ono sto se desava na nivou energetskog tijela je da vi aktivirate nove nivoe vaseg energetskog polja. Ovo moze kreirati posve nove situacije za vas, na fizickom nivou neki od vas se mogu razboljeti na kratko vrijeme. Te ce bolesti izgledati kao da imate prehladu ili gripu ali to su u stvari procesi ociscenja vaseg energetskog polja. U vasem tijelu nece biti virus ili bakterija koja ce to izazvati, to se desava kao rezultat ciscenja vaseg sistema. Koristeci stari nacin misljenja vi cete reci da imate prehladu, da ste umorni, da vam je nizak nivo energije, ali to je sve proces ciscenja energetskog polja. Mozda cete primjetiti znatne promjene u nivou energije, jedan dan cete biti puni energije, dok cete sljedeci dan primjetiti da ste iscrpljeni.  

Pitanje: Sve te promjene na individualnom nivou dovest ce i do promjena u cijelom drustvu. Znam da je tesko predvidjeti kako ce se stvari tacno odvijati i vrijeme buducih promjena, ali mozete li nam reci sta da generalno ocekujemo?


Pleade: Mozemo reci da ce biti malo vise dramaticnih dogadjaj, istina ce sve vise i vise izlaziti na vidjelo. Vjerovatnoca da ce doci do objave postojanja i kontakta sa drugim vanzemaljskim civilizacijama je vrlo vrlo visoka. Jednom kad ta informacija postane javna, to da ste vi galakticka bica onda ce to promijeniti vasu perspektivu realnosti, promijent ce sve vase sisteme: vlasti, politicki, ekonomski. To moze kreirati velike velike promjene i vrlo je vjerovatno da se to moze desiti ove godine. I cak ako se ne desi na kolektivnom nivou onda ce sve vise i vise vas na individualnom nivou to da vide jer cete poceti da pozivate takve dozivljaje. Neki od vas ce reci "Zelim da vidim svemirsku letjelicu, zeli da vidim ta bica na fizickom nivou". Tako cete imati te dozivljaje na licnom ako ne na kolektivnom nivou. Ali to sto mi vidimo sada je da tako mnogo vas podizu svoje frekvencije i vide u ove vise realnosti da to jednostavno ne moze vise ostati skriveno. Vi vec imate slucaj gdje neke od svjetskih vlada stavlja na raspolaganje materijal vezan za kontakte s vanzemaljskim civilizacijam, ali sve dok SAD ne pocne da objavljuje neke od tih informacija i posebno dok Velika Britanija i SAD to to ne ucine nece doci do masovne paznje. Cinjenice koje trebaju da dokazu postojanje, fizicke dokaze koje ce oni prezentirati kako bi prikazali informaciju u svoju korist, prije no sto vanzemaljske civilizacije same prikazu sebe morat ce izici na vidjelo. To su dakle dvije razlicite grupe (vanzemaljkih civilizacija). ET/Vanzemaljska civilizacija koju ce oni izabrati da pokazu imat ce na umu posve drugacije ciljeve no ET civilizacija koja bi sebe pokazala javnosti bez posredsva bilo koje vlade. To bi se jednostavno desilo kroz vibracioni spektar i zapis kako vi idete ka visim frekvencijama, jer vama zaista ne ide u korist u ovom trenutku kao cijelom kolektivu da imate tu objavu jer na tom nivou jos uvijek postoji previse straha.   :

Pitanje: Da s trenutnim stanjem u sistemu i svime sto smo vidjeli imam dojam da nas vise nista ne moze iznenaditi.

Pleade: Bili biste zacudjeni koliko je svijeta jos uvijek u stanju poricanja. Da vi kazete nista nas ne moze iznenaditi, ali postoje mnogi koji su zaslijepljeni i ne vide koliko je korupcija prisutna. Oni ne mogu da vide da su dogadjaji manipulirani na tako velikoj skali. Cak i vi koji znate da se to desava bit cete sokirani na kom nivo se sve to odigrava, koji je doseg te manipulacije. To ce izgledati nestvarno za vas. Informacija o tome ce biti objavljena jer su vibracije tako visoke da to ne moze ostati skriveno, to vec izlazi na vidjelo, sve vise i vise.


Pitanje: Da vise ljubaznost sama po sebi ne fukcionise, morate biti iskreni takodjer.


Pleade: Ha ha, morate biti usredisteni u svom srcu i iskreni. Ljubaznost, hm postoji mnogo manipulacija vezanih za tu rijec. U svakom slucaju radi se o tome da morate biti posteni, iskreni i suosjecajni, srce je u centru svega toga. Radi se o tome da svi vi trebate da zivite ono sto je vasa prava priroda.


Pitanje: Vanzemaljska bica koje ce vlade upotrijebiti u procesu objave, koja civilizacija ce biti u pitanju?

Pleade: Da mi ovdje govorimo o fizickim bicima, ne o bicima svijetla kao sto smo mi. Kad je u pitanju projekt objave vrlo je velika vjerovatnoca da ce vam biti predstavljena bica iz sistema Pleada, to ce biti humanoidi i izgledat ce dosta slicno vama, plavih ociju i plave kose. Druga bica koja ce sebe predstaviti bit ce uglavnom u svemirskim letjelicama, ako ta objava ne bude isla kroz vlade onda cete uglavnom vidjeti svemirske letjelice ali ne i bica u tim letjelicama zato sto mnogi od njih nisu humanoidi, nemaju ljudski oblik. To su "grejs" (mali sivo-zeleni) i moramo reci da svi "grejs" nisu zlocasti neki od njih su vrlo dobrodusni i dragi. Tu imate takodje neke reptile koji su dobronamjerni, nisu svi zlocesti. Potom (u tim svemirskim letjelicama koje kruze oko Zemlje) imate ljude-macke, ljude-ptice,  ljude-insekte. Postoje mnogi dakle koji promatraju sta se desava na raznom nivou umjesanosti u Zamaljske stvari.  


Pitanje: Pleade koje ce nam biti predsavljeni kao dio projekta objave da li su oni dobronamjerni?

Pleade: Sistem Pleada je dosta veliki sistem i tu imate raznih vrsta, neke koje smo upravo pomenuli kao sto su reptili ili ljudi-ptice su takodjer iz sistema Pleada. Ono sto ce vam pokazati bit ce humanoidi. Oni su u vezi s nekim od vasih vlada, ali oni imaju svoje vlastite ciljeve koji nisu nuzno za dobrobit sviju. Oni pokusavaju da nauce, daa prodru do nekih tajni vezanih za proces duhovnog uzdizanja, oni takodjer hoce da dodju do informacija vezanih za vas DNK. Oni ce raditi s nekim od vasih vlada jer oni ne vide opasnost s te strane, to ne ugrozava njihove ciljeve, tako da ce igrati tu igru s vasim vladama.  Ono sto hocemo da kazemo i to smo vec rekli je da ce vam prezentirati pricu o vasoj istoriji/povijesti ali to nece biti vasa istinska istorija/povijest. Morate upotrijebiti vas osjecaje i razluciti sta je istina u svemu tome.
NASTAVLJENO 11 JANUARA 2011
Pitanje: Neke od civilizacija iz sistema Pleade su ucestvovale u osnivanju Atlantis civilizacije, da li je to tacno?
Pleade: Da neke jesu, ali u tome su ucestvovali i pripadnici Lemurije koji su potomci bica koja su dosla iz sistema Lire. Dakle da tacno je da je to civilizacija u cijem su osnutku ucestvovali pripadnici koji su dosli iz sistema Pleada.

Pitanje: Prema nekim izvorima, Posejdon bog mora u grckoj mitologiji je osnivac Atlantis civilizacije, da li je on dosao iz sistema Pleada?

Pleade: Ne, to je vise jedna od ikonskih figura (u mitologiji) koja je bazirana na liku posljednjeg kralja Atlantisa, bilo ih je mnogo i on je bio posljednji. Posljednji kralj je bio samo figura, nesto slicno kraljevskoj porodici u Velikoj Britaniji koja u ovom periodu vise nema stvarnu vlast. Za vrijeme njegove vlasti u Atlantisu je moc i vlast je bila u rukama svecenika i kaste svecenika.  Oni su donosili glavne odluke koje su imale uticaja na drustvo, oni su imali puno uticaja. Uz to, postojali su savijeti u koji su ulazili naucnici, iscijelitelji i drugi predstavnici drustva u Atlantisu koje biste vi smatrali politicarima. To je licilo na uredjene koje postoji sada u Velikoj Britaniji gdje imate kraljevsku porodicu i parlament. Ta figura, Posejdon je postao dio price kakao bi se ocuvalo sjecanje i prica je prisutna u mnogim dijelovima svijeta gdje karakter kralja ima drugacije ime.   
Pitanje: Prije ste mi rekli da postoje grupe ljudi, plemena koja su na neki nacin blizi potomci stanovnika Atlantisa. Koje su to grupe ljudi?

Pleade: To genetsko naslijedje je prisutno u vecini stanovnistva. Ta veza, to nasljedje Atlantis civilizacije ("krvna veza", genetsko naslijedje) je bilo nesto cime su nacisti bili obsjednuti kada su pokusali da otkriju te krvne veze/ nasljedje sa tom civilizacijom i kad su pokusali da kreiraju cistu rasu tako da bi mogli imati neke od intuitivnih i metafizickih mogucnosti koje su stanovnici Atlantisa posjedovali. Medjutim mozemo reci da su neka od americkih indijanskih plemena nasljednici Atlantisa, takodjer su tu neke grupe unutar egipatske kulture. To su neki od nasljednika 12 plemena koja su prezivjela katastrofu Atlantisa i otisla u razne dijelove svijeta i integrirale se u razne lokalne kulture.DNK je tako postao dio tih populacija. Uz to mozemo reci da su neke od takozvanih "cistih linija" pripadnici grupe koju vi zovete Iluminati zato sto su oni potomci svecenicke klase, tamnih svecenika Atlantisa koji su zadrzali znanje i mudrost. Oni su jako svjesni svoje krvne linije i imaju tendenciju da se zene i udaju izmedju sebe.  To se jos uvijek u neku ruku desava. Oni koji su dio te grupe Iluminati i nisu potomci tamnih svecenika Atlantisa jos uvijek imaju pristup tom istom znanju i informaciji.  

NASTAVLJENO 15 JANUARA 2011
Pitanje: Svijest i energija Zemlje ima dominantnu zenski polaritet /energiju.  Vecina je opisuje kao "Majka Zemlja". Gdje je komponenta muske enrgije u zemljinoj svijesti?
Pleade: Da energija Zemlje je integrirana, bozanska zenska i muska energija. Muski aspekt energije je prisutan u svim stvarima. Neki od vas mogu da osjete ova dva aspekta, u nekim dijelovima ti aspekti su odvojeni, postoje jedan do drugoga. Vorteks na vrhu planine je zenska energija, a dublje u sredistu Zemlje ispod planine se nalazi muski aspekt te energije.

Pitanje: Kad je u pitanju priroda energije, da bi doslo do protoka energje mora da postoji razlika u polaritetu, da li je to razlog za postojanje ove dualnosti? Sto je to sto cini energiju "muskom" ili "zenskom"?

Pleade: Vi zivite u svijetu dualnosti i polariteti moraju da postoje i to je razlog zbog kojeg imate musku i zensku energiju.  U procesu integracije kroz koji prolazite vi ih priblizavate, vi ih ne vidite kao dva ekstrema nego kao dva dijela koja cine jednu cjelinu. Vi vidite da se ne radi o potrebi da imate jednu ili drugu, obje su potrebne kako biste mogli egzistirati. Ono sto cini energiju muskom ili zenskom je napon, polaritet: negativni pol "-" je polaritet zenske energije, pozitivni pol "+" je polaritet muske energije.  U smislu protoka energije, negativni pol je primac energije, pozitivni pol je odasiljac energije, to je dakle agresivna, kreativna energija. Energija sa polartetom koji ce da privuce, primi je zenska energija. Energija koja polaritet koji odbija, tok ide ka vani je muska energija. Kad mislite kako se ovo, u bukvalnom smislu odrazava na vasu fizicku formu, posebno kad je u pitanju vasa seksualnost to sve slijedi ovaj isti princip. Dakle to su energije, kvalitete energije koje su definirane, nazvane muskom i zenskom. To ne znaci da je jedna dobra, druga losa. Ako ste muska osoba to ne znaci da morate imati sve kvalitete muske energije, vi imate obje energije u svom tijelu i vi balansirate te dvije energije.      

Pitanje: Da li ova razlka, polaritet postoji i u visim dimenzijama?

Pleade: Da postoji, ali sto idete ka visoj dimenziji sve manje je ta razlika ekstremna.Ako nas pitate da li se sve vrste inkarniraju u tijela koja imaju muske i zenske osobenosti, onda je odgovor ne. Vi imate neke vrste na vasoj planeti koje mogu mijenjati polu tijekom svog zivota i mogu se reproducirati bez potrebe za suprotnim polom. Ovo je slicno situaciji koju imate u visim dimenzijama ako je bice u fizickoj formi. Za nas koji ne postojimo u fizickoj formi, mi nemamo ekstremne polaritete, nemamo formu.  Ali da polaritet jos uvijek postoji u 9toj dimenziji, mi jos uvijek imamo svoj dozivljaj polaritete ali ne na isti nacin kao sto vi to dozivljavate.  Vas dozivljaj polaritete, posebno na Zemlji je veoma dramatican i vi ih dozivljavate kroz vasa emocionalna stanja. Vi imate najveci raspon emocija u cijelom univerzumu i zbog toga vi imate taj ogroman raspon u polaritetu u svemu, absolutno u svemu. Uz to vi ste u fizickoj formi, na visokom nivou gustoce energije i kao rezultat samo toga nivo dualnosti, polariziranosti je veliki sam po sebi, ali emocionalni ekstremi koje vi imate, gurnuli su polariziranost do njenih krajnjih granica.

NASTAVLJENO 23 JANUARA 2011

Pitanje: Neki od nas s vremena na vrijeme vide bljestave iskrice svijetlosti u vidnom polju. Ponekad vidimo krugove svijetlosti, plave boje raznih intenziteta i velicina. Sto te svjetlosne pojave predstavljaju?
Pleade:  Te iskre svijetlosti su vasi vodici. Pocinjete da vidjate energiju iz drugih dimenzija, kako ste otvarate ka drugim mogucnostima. Te iskre su vasi andjeli, vasi andjeoski vodici, vi ih sad vidite u toj formi. Ponekad vidite i energiju "piksi" bica (slicna energiji malih vila prirode) koja su ponekad u vasem vidnom polju, njihove iskrice se cine manjim od andjeoskih. To je kako vi vidite energiju, to je kako se energija interpretira kroz vase tijelo, vas vid.  Kao djeca mnogi od vas mogu da vide energiju jer jos niste stvorili predrasude o tome sta je stvarnost a sta ne.   Kad su u pitanju krugovi svijetlosti, nekoliko njih jedni pored drugog to su kolektivi bica iz visih dimenzija, kao nas kolektiv. Boja u spektru plave do purpurno-plave je indikacija da su to bica iz 9te dimenzije. Ako vidite energiju u zelenom spektru to je energija u frekventnom regionu 8me dimenzije.  Neke od bica iz sistema Arturus vidjet cete kao zelene krugove svijetlosti. Morate znati da postoje mnoge boje koje vi ne mozete vidjete, mnoge frekvencije koje odgovaraju tim bojama. I kako vi nemate te boje vi ih onda vidite kao plavu ili zelenu (sto je najblizi spektar u vasem sistemu).

Pitanje: U zadnjih par sedmica u mnogim dijelovima svijeta dolazi do masovnog pomora ptica i riba. Sta je uzrok tome?

Pleade: U posljednje 3 sedmice (polovina decembra 2010- pocetak januara 2011) bilo je jako jako mnogo manipulacija sa vasim energetskim poljima. Neke od njih su manipulacije vremena/klime, mozete ih nazvati vremenski/klimatski ratovi ako hocete. To je kreiralo neravnotezu u elektro-magnetnim poljima i to je jedan od uzroka masovnog pomora. Ovo vrijeme nije tipicno, nije normalno, vase vrijeme/klima su manipulisani. Ovo se radi kroz HARP i skalarnu tehnologiju. Te promijene imaju utijecaja na nekoliko stvari, to (manipulacija elektromagnetnim poljima) kreira konfuziju kod nekih od ovih zivotinja. Cut cete jos mnogo vise o ovome, jos sve nije postalo javno. Mnoge morske zivotinje ce se nasukati na obali, zivotinje koje normalno obitavaju na velikim dubinama ce izgubiti orijentaciju  i zavrsit ce na mjestima gdje ne bi trebali biti. Uz to posljedica toga su rupe u jonosferi i to zajedno sa suncevom aktivnoscu ima utjecaja na mnogo stvari: bio-k(h)emijske procese, fiziologiju. Ovo ce s druge strane vam pomoci da "se probudite"  tako da mozete poceti istrazivati sta se desava na ovoj planeti.  Mnogo toge se radi pod izgovorom da je to za zastitu i prevenciju pomijeranja zemljinih polova, to je prica koju ce vam servirati kao pokrice za postojanje HARP-a. Ali, prava namjena toga je manipulacija vremena/klime, manipulacija mozdanih talasa, manipulacija ljudi. Jednom kad se probudite i pocnete pitati sta se to desava, da tada nece biti mnogo zadovoljnih ljudi i tad ce probati uzeti neke od vasih prava/moci. Mnogo tog ce izici na vidjelo ove godine, jer ta skrivena vibracija manipulacije ne moze vise biti skrivena jer je suvise niska, jer vi podizete svoje frekvencije. Tamne strane izlaze na svijetlost. Oni koji misle da je ovo nemoguce da se desava reci cemo vam da se vecina ovog desava vec 60 godina na vasoj planeti. Manipulacije vremenom/klimom, tu tehnologiju imate i koristite svo to vrijeme. Mase ne znaju o tome, one misle da je u pitanju naucna fantastika (kad im to kazete). Tehnologije koje imaju vase vlade su daleko daleko naprednije no sto vi vidite recimo u polju kompjutera, medicine, nauke i animacije/igara. Cut cete jos mnogo vise o ovim stranim fenomenima, stvari koje se desavaju a ne bi se trebale desavati u odredjenim dijelovima svijeta i one su nus produkt manipulacija. Vecina velikih zemalja ima tu tehnologiju, SAD, Kina, Rusija da i Sjeverna Koreja, igraci na svjetskoj sceni. I cak i ako nisu glavni igraci na toj sceni vlade tih drugih zemalja znaju sta se desava, u sta su druge vlade umijesane.  One nemaju fondove da naprave takve uredjaje ali one znaju za njih i one se stavljaju na raspolaganje jednoj od tih vlada koje imaju tu tehnologiju. To je sve povezano i to ce izici na vidjelo. Jednom kad se to desi vi cete biti sokirani kako je sve povezano i kao daleko to ide. Isti igraci su umijesani u sve te igre, koji na povrsini igraju jedni protiv drugih ali u stvarnosti svi su oni na istoj strani. Za vas sve bit ce neshvatljivo kako ljudsko bice moze uraditi tako nesto planeti i drugim ljudskim bicima. Bit ce sokantno.  Kad mislite o tome kako da prodjete kroz sve ovo, moramo reci da zastita nije potrebna jer to podrazumijeva da imate strah (strah zelite izbjeci). Ispustite iz svog polja potrebu za zastitom i jednostavno zracite ljubav. Uz to uzemljite se u svom tijelu i budite svjesni svojih frekvencija. Sta je to sto kreirate, kako to utice na vas, ako budete svjesni sto se desava s vama bit cete u redu. I zapamtite nije potrebno da veliki broj vas pocne da misli i osjeca kakao bi dosla do pomaka u masovnoj svjesti, kako bi pomjerili realnosti. Mnogi od vas se bude veoma veoma brzo i vi koji ste budni vec neko duze vrijeme vasa uloga je sada da budete njihovi vodici. Za one koji ce zaista imati problema s time, jer ce morati da procesiraju jako puno novih informacija vi cete im pomoci i podrzati.  Vama je bilo mozda teze na pocetku jer niste imali vodica i trebalo vam je vise vremena,  ali za one koji ce se probuditi za njih ce to iskustvo biti jako intenzivno.