Pleade: 13 Novembar 2010

Pitanje: Kakav utjecaj snovi imaju na proces duhovnog budjenja i rasta, kako je moguce kontrolisati snove i da li to utice na duhovni razvoj?
Pleade: Lucidni snovi su nacin da komunicirate sa samim sobom. Vi dozvoljavate svojoj podsvijesti da se predstavi. Kad pocnete kontrolirati snove vi dozvoljavate svom svijesnom umu da se umijesa i pocne interakciju sa podsvijescu. Ponekad vasi andjeli cuvari/duhovni vodici posalju neku poruku dok sanjate, ali obicno dok sanjate lucidne snovi vi komunicirate sami sa sobom.  To vam dozvoljava da vidite nove potencijale, nove perspektive, da postanete svijesni programa koji postoje u podsvijesti. Kad je u pitanju duhovni rast, snovi vam pomazu u tome jer vam pokazuju sta kreira vasu realnost, vecina onog sto odasiljete (energetski signali) se kreira na podsvjesnom nivou. Kao rezultat prelaska u novu dimenziju i tu dolazi do pomaka i vi sve vise saznajete sta vas podsvijesni um kreira.

Pitanje: Koliko su tacni navodi predstavljeni u knjizi Urantija? 
Pleade: Ta kniga je jedna verzija istine, ali ne verzija koju mi podrzavamo. Kao sto smo rekli postoje mnoge verzije istine i mnoge informacije koje su vam prezentirane su samo jedna od perspektiva. Ta knjiga je kompilacija materijala prezentirana kroz duhovni kanal. Informacija koja je u toj knjizi je prezentirana kroz filter, duhovni kanal kao i bice koje je poslalo tu informaciju. To nije perspektiva koju mi podrzavamo, mnogo puta informacija ima kod. Kad se informacija prezentira vi ste spremni da cujete pricu na visem nivou, ali to je jos uvijek maskirano, prava istorija se jos uvijek skriva od vas, ona nije ni blizu onome sto vi mislite da je. Nista sto je prezentirano do sad nije u potpunosti tacno. Previse je manipulacija sa informacijama. I sve dok ne pocnete da slusate svoj glas/intuiciju vi necete moci da primite tu informaciju, mozete dobiti male dijelove ali zbog svih manipulacija vi cete sumnjati u ono sto primite. Vi necete moci primitu tu informaciju sve dok ne odete unutar sebe i pocnete slusati svoj glas. Mozete dobiti smisao te istorije, ali necete moci saznati detalje sve dok ne odete unutar svog bica. Uz to postoje mnoge vremenske linije, mnogo verzija i ovisno o tome na kojoj ste trenutno vremenskoj liniji vasa proslost ce se takodjer promijeniti. 

NASTAVLJENO 22 NOVEMBRA 2010

Pitanje: Zbog tezine emocija prilikom prelaska na sirovu hranu ili vegetarijanski nacin ishrane da li se moze uciniti nesto sto bi olaksalo taj prelaz tako da do njega dodje na prirodniji nacin? Da li postoji univerzalni pravac u ishrani za sve ljude, koju vrstu hrane i kako pripremljenu bi trebali jesti?

Pleade: Da li postoji univerzalni nacin, ne. Nacin ishrane je razlicit za svaku osobu svaki dan bazirano na njihovim frekvencijama. Nazad na prvi dio pitanja, vi nikad necete preuzeti na sebe vise no sto mozete da nosite. Kad pocnete jesti hranu koji ima visoke vibracije, posebno ako ste osoba koja je unijela u tijelo mnogo toksina vi cete povecati svoje vibracije. U biti vi skidate slojeve koji skrivaju, slojeve koji su vas cinili "umrtvljenima" tako da niste osjecali, sad pocinjete osjecati jer je tijelo cisto, jer tijelo moze da tumaci te za vas nove frekvencije. I tako vi to osjecate i dozivljavate, to je ponekad traumaticno, ali kako mi obicno kazemo: bol je percepcija. I kako se te nove emocije odvijaju i ako osjetite bol bilo emocionalnu ili fizicku, promijenite percepciju i vi se mozete osloboditi tih emocija.  Vidite kako vam je to bilo od koristi, sta ste naucili. Mozda je lekcija bila da ste imali vise snage / moci na raspologanju, da ste bozansko bice, da ne postoji takva vrsta stvari kao sto je pravilno i nepravilno. U tom dozivljaju je uvijek poklon, zato tebate da trazite poklon u takvim situacijama. I kad dodjete do tog poklona, onda izadjete iz tog ciklusa zrtve i napadaca i dovedete sebe na nivo gdje gledate na situaciju gdje ste aktivni ucesnici / ko-kreatori odredjene situacije. U tom slucaju vi vise ne osudjujete, vi ste neutralni. Ovo je dosta dugo pitanje i mi hocemo da pokrijemo sve sto je tu ukljuceno. Hrana nije jedini nacin da povisite svoje frekvencije. Neki ljudi koriste hranu za suprotnu svrhu, jer oni procesiraju tako mnogo emocionalnih stvari da je to tako intenzivno i oni konzumiraju hranu koja je na nizim vibracijama kako bi "izravnali" svoje emocionalno stanje jer osjecaju previse. Kako god odlucite da izaberete znajte da cete pronaci pravu kombinaciju za sebe. Vi cete stici tamo gdje zelite u pravo vrijeme.  Dakle tu nema jednog odgovora koji vazi za sve i u svakoj prilici.

Pitanje: Da li "joga u svakodnevnom zivotu" moze pomoci u procesu duhovnog rasta?

Pleade:Da i evo zasto: zato sto koristite dah. Vas dah pokrece energiju kroz vase tijelo. Dah je vrlo dobar nacin da se napravite vezu (sa izvorom energije). Kada svijesno distete vi pomijerate energiju. Vi je pokrecete na energetskom nivou i vi je pomijerate kroz tijelo. Vi je aktivirate na energetskom nivou i oslobodite na fizickom nivou i onda je kisik izbaci van. Tako da je to vrlo vrlo dobro i moze vam asistirati u procesu rasta, meditacija takodjer i samo svijesno disanje. Razni nacini disanja, da li zadrzavate dah ili disete u kruznom ritmu ce uticati na to kao cete biti aktivirani i moze stimulirati razne vrste problema. Krajnja ideja je da se unese sto vise kisika u tijelo i to ce u svakom pogledu pomoci u procesu duhovnog rasta.

NASTAVLJENO 1 DECEMBRA 2010

Pitanje: Mnogo se govori o promjeni energetskog balansa izmedju "zenske" i "muske" energije odnosno porastu uticaja "zenske bozanske energije", kakvo je vase vidjenje tih promijena?

Pleade: Neki od vas imaju ulogu da balansiraju zensku i musku energiju u okruzenju u kom zive i rade, ali uz to takodjer pokusavate da balansirate te enrgije unutar svog vlastitiog energetskog polja. U tom procesu vi ponovo budite zenske bozanske energije, ali takodje i muske bozanske energije. Vecina muske energije koja trenutno postoji na Zemlji nije bozanska muska energija, nego nizi oblik te energije kao sto je to slucaj i sa zenskom energijom gdje je vecina te enrgije u nizem obliku. Proces kroz koji sada idete je proces podizanja te energije na visi "bozanski" nivo.  Neki od vas uce kako da ukorijene "zensku bozansku energiju" i kako da funkcionisu u okolnostima gdje dominira muska energija koristecu bozansku zensku energiju, vi ne morate da koristite musku energiju kako biste prezivjeli. Mnogo zena u svijetu jos uvijek koristi musku energiju jer misle da je to jedini nacin kako bi opstale u poslovnom svijetu i uopste u zivotu, medjutim radi se o vracanju bozanskoj zenskoj energiji i shvatanju da su muska i zenska energija dvije polovine jedne cjeline i da su obje snazne. Neki od vas su u okruzenju gdje je dominantna jedna energije, recimo muska i sad ucite kakao da koristite svoju zensku energiju u takvom okruzenju bez potrebe da je zamijenite sa muskom energijom, bez potrebe da se prilagodjavate igri. U biti nema potrebe da je mjenjate, zenska bozanska energija moze biti nevjerovatno snazna,  nevjerovatno konstruktivna ali i destruktivna. To nije "slaba snaga" i to nije pasivna energija na bilo koji nacin, ona moze biti veoma agresivna ali i pasivna. Moze biti oboje, kao sto muska energija moze biti agresivna i pasivna unutar iste kvalitete moze da bude jedan ili drugi ekstrem. Kad ste zaista prisutni u svom tijelu tad mozete da dosegnete taj visi nivo energije. U slucaju zenske bozanske energije ona se moze manifestirati kroz samo stanje postojanja, tu ste i ne morate da ucinite nista. Jednostavno ste u stanju postojanja ("being"). Kad dosegnete taj visi nivo energije, osobe s kojima ste u kontaktu, ako imaju bilo koji osjecaj nesigurnosti taj ce se osjecaj aktivirati.

NASTAVICE SE