Ekskluzivno: Pleade 27 august 2010


Pitanje: Sta je misija Ruskog iscijeljiteljs Sergej Nikolajevica Lazarova, koja je njegova univerzalna istorija, da li je on "napredna dusa" iz drugog sistema?

Pleade:
On je ovdje da pomogne drugima, da ih prosvijetli, da im pomogne da nadju svoje svijetlo, svijetlo stvaraoca. On je tu takodjer da podijeli svoja iskusenja, svoje unutrasnje borbe, to je najveci dio njegovog procesa ozdravljenja: On dijeli svoja iskustva, ono sto on smatra teskim i sto je iskusenje za njega moze pomoci drugima da pronadju  svoje vlastito iscijeljenje. Kad cujete price, kad cujete necije iskustvo, to nije zanemarivo. Kad ispricate svoju licnu pricu vi kazete drugima da oni nisu sami, da ste i vi iskusili situaciju koja je veliko iskusenje za vas bez obzira kako ste daleko na svom duhovnom putu. koliko ste napredni. To moze staviti mnogo ljudi u stanje mira i olaksati im njihova iskusenja. Dakle ne mozete zanemariti znacaj tih prica, tih dozivljaja koji vam drugi prezentiraju.

Kad je u pitanju "napredna dusa" ta tema je pomalo "klizav teren" zato sto je ego tu u pitanju. Ponovit cemo opet: vise nije bolje ono je samo razlicito. Da on je proveo vrijeme sakupljajuci razlicita iskustva, neka od njih u drugim galaksijama, neka u ovoj . Mi vas upozoravamo da je ego veoma prisutan u njegovom slucaju  i to je dio na kom on radi (kako da prevazidje zamke ega)


Nastavljeno 30 augusta 2010

Pitanje: Da li je moguce izvuci negativne emocije iz buducih dogadjaja koji se mogu desiti u nasem zivotu te inegrirati te emocije i na taj nacin sprijeciti te negativne dogadjaje.

Pleade
: Ne radi se toliko o ekstrakciji emocija koliko o tome da napravite izbore koji su u domenu visih emocija i frekvencija te na taj nacin se pomaknete u drugu vremensku liniju u kojoj se ti dogadjaji nece desiti. Nije slucaj da je nesto kreirano pa unisteno, sve je tu u pitanju je izbor vibracija gdje sebe dovedete na mjesto na kojem zelite biti.

Sada, evo vam jedna ideja koja ce vas natjerati da se zamislite. Postoje drugi dijelovi vas koji imaju buduca iskustva kroz koja uce i kako se to desava oni vama  salju informaciju, vi ste s njihove perspektive njihova proslost. Kao sto smo rekli ovaj koncept ce vas izbaciti iz vaseg uma, i to je ono sto mi hocemo da vam predstavimo nove koncepte. Vrijeme je svakako ilizija, vi ste se doveli na to mjesto koje ima set koji zelite iskusiti. To je ponekad u buducnosti a ponekad u proslosti. Postoji linija razvoja dogadjaja i vi odlucujete gdje na toj liniji zelite biti.

NASTAVLJENO 31 augusta 2010

Pitanje: Da li postoji bilo kakav opasnost vezana za Reiki tehniku, bilo za iscijelitelja ili pacijenta? Da li nesto moze krenuti na krivu stranu ako iscijelitelj ili pacijent nisu spremni za to?

Pleade: Mi to ne bismo zvali opasnost, jer to je stvar perspektive. To radije zovemo lekcije, gdje morate nauciti da razlucite sto vam odgovara, da se oslobodite ega kako bi ste dozvolili protok energije. Ali da li mi to smatramo opasnim, ne! Da li mozete imati iskustva koja ego moze smatrati neprijatnim, da! Ali da li je to opasno, ne! Vi propustate izvornu energiju u tom procesu i bili sto u vasem egu, u vasoj osobenosti sto donosi sudove ili je izvan ravnoteze bit ce pojacano i projecirano tako da ga vidite. Ali mi to ne smatramo opasnim, ne. Ali ponovo vi mozete kreirati neke stvari, vas ego moze biti povrijedjen, obicno vezano za dominaciju, moc, to moze biti aktivirano. Vi nikad necete preuzeti nesto za sto niste spremni. Vi necete propustiti vise energije kroz svoje tijelo no sto ste za to spermni. I ako se nesto  aktivira, pogodite sta. To je upravo ono sto ste zeljeli i zbog cega ste kreirali taj dogadjaj.

Opasnost podrazumijeva da ste u stanju zrtve. I vi to niste, vi nikad niste zrtva. I sa te perspektive ne postoji opasnost, postoji samo kreacija i izrazaj /ekspresija.

Pitanje: Da li je meditacija neophodna za proces duhovnog uzdizanja?

Pleade: Naglasak nije na meditaciji nego na stanju gdje ste skoncentrisani na svoju cakru srca, na taj za vas novi operativni sistem gdje je srce u centru a ne um. Kad meditirate vi napustite svoj um. Sto se desava dok meditirate, dok svjesno disete vi pomjerite svoj operativni sistem iz uma u srce. Vi se pomjerite u drugi filter. Razum je filter za linearnu perspektivu, srce je filter za multidimenzionalnu perspektivu. Kako bi ste imali visu i prosirenu perspektivu morate raditi kroz multidimenzionalni filter. Meditacija je sredstvo koje vam moze pomoci da se pomjerite u drugi operativni sistem. Da li morate koristiti meditaciju, da li je to jedino sredstvo da postignete pomak, ne! Da li je korisna, da ekstremno je korisna. Da li morate da meditirate, ne! Ne znaci da morate sjediti u lotus poziciji 30 minuta dva puta dnevno kako bi ste tamo dospjeli. Setnja i svjesno disanje i pomak paznje na diasanje, na tijelo ce vas pomjeriti izvan uma. Postoji mnogo nacina da dospijete tamo, na vama je da odaberete.

NASTAVLJENO 1 septembra 2010

Pitanje: Zasto se djeca razboljevaju tako cesto u zadnje vrijeme?

Pleade: Postoji mnogo razloga koji imaju razne podloge. Prije svega djeca su osjetljivija kad je u pitanju energija, djeca su sensitivnija. Kad imate hemikalije/kemikalije u vasoj hrani, kad imate sistem vjerovanja koji vam ne sluzi to se sve reflektuje na djeci vrlo brzo kako bi vam predocili probleme u vasoj okolini, vama svima kao kolektivu. Vi cete prije poduzeti neke mjere, poduzeti akcije ako su u pitanju vasa djeca nego ako su u pitanju odrasli. Bolesti sepojavljuju medju odraslima takodjer, ali vi ne idete odmah u akciju u tom slucaju. Veca je verovatnoca da cete urditi nesto ako je dijete bolesno.
Mnogo je djece dijagnozirano sa raznim bolestima, kao sto su autizam i ADD (attention deficit disorder / nedostatak koncentracije). Ovo se uglavnom desava zato sto ta djeca dolaze na ovaj svijet sa emocionalnim tijelom koje je "ukljuceno" u vise realnosti /dimenzije. Za njih je veoma tesko da se suoce sa vasim svijetom. Oni su ukljuceni u kolektivnu svijest i za njih kad dodju na ovu planetu punu emocija to je iskusenje. U takvim slucajevima, oni se iskljuce, kreiraju svoje male svijetove. Mogu kreirati proces koji ce ih odvojiti od realnosti i ublaziti njihovu emocionalnu vezanost . Ponekad je taj proces kreiran kroz toksine i otrove koji ulaze u tijelo kroz vakcine, ponekad kroz otrove u hrani. Kad odstranite te otrove iz sistema oni su bolje opremljeni da se "uzemlje" u tijelu. To je nacin za njih da se nose sa tim iskusenjima, to je jedna od stepenica u njihovom zivotu koja im je omogucila da se nose sa emocijama u ovom zivotu. Ako je to suvise za njih onda se oni dovedu u to stanje izoliranosti. Jednom kad pocente raditi s njima da se "uzemlje" u svoje tijlo i da ociste fizicko tijelo oni ce biti dobro.

 To je takodje poruka za vas da vas opomene sta unosite u tijelo, kako tretirate Zemlju
.

NASTAVLJENO 2 septembra 2010

Pitanje: Da li ce takva djeca eventualno prevazici tu fazu?

Pleade: Treba napraviti promjene u njihovim zivotima, roditelji takodjer trebaju da promjene svoje ponasanje i komunikaciju sa djecom. Suvise njih jednostavno daju djeci lijekove (rasiren  slucaj u Americi gdje svako nemirno dijete zavrsi sa ADD dijagnozom i dozom Ritalina koji ih "umiri" odnosno napravi letargicnim). Roditelji trebaju da rade sa djecom, da uloze vrijeme i trud i komuniciraju sa svojom djecom. Nazalost to je postalo epidemija, tako je puno djece koja su u stvari drogirana umjesto da rade s njim na energetskom nivou, da ociste sistem i da pronadju aktivnosti koje bi im dozvolile da  porocesiraju svu ovu ekstra energiju koju primaju jer su ukljuceni u vise realnosti / dimenzije. Oni nisu imali vremena da se inkarniraju u tijelo i trasformisu sve tako da je u skladu sa trecom dimenzijom. Oni dolaze na ovaj svijet ukljuceni u cetvrti ili peti nivo svijesti. To je razlog zbog cega su oni jako dobri sa internetom, mrezama jer su oni vec povezani sa kolektivnom svijescu.

Pitanje: Da li imate neki komentar o "Sun gazing", tehnici gledanja u Sunce. Da li je to nesto sto bi se trebalo prakticirati i promovirati.

Pleade: To je pravac u kome svi idete u biti. To je dio promjene, dio pomaka (u visu dimenziju). Vi privlacite energiju iz vase okoline koju vam salje Sunce. Sunce vam salje informacije, zapise. Sunce radi kao metronom za Suncani sistem. Ono sto mozete da primjetite, kad upijete ovu energiju vasa potreba za hranom je sve manja. Na taj nacin funkcionisu oni medju vama koji zive od "zraka" (breatharians).
Kad konzumirate hranu, vi u biti konzumirate energiju te svijesti (sve ima svijest) koja je vec preradila energiju na fizickom nivou. Kad jedete biljke vi jedete enrgiju Sunca koju je ta biljka vec konvertirala jer biljke znaju kako da konvertiraju energiju Sunca. One ne jedu nista drugo one jednostavno konvertiraju energiju Sunca. Kad jedete biljku vi u biti koristite ono sto su biljke vec preradile za vas. Vi niste dovoljno jasni/cisti u svojoj energiji da uradite tu konverziju sami. Ali to je dio prirodnog procesa kojem svi idete.

Nastavljeno 3 septembra 2010

Pleade: Da li vi jednostavno trebate ili da li cete trebati da dodjete do energije kroz vasu okolinu, atmosferu, kroz vezu sa svijescu, sa izvorom u buducnosti, ne! Vi jos uvijek mozete konzumirati hranu ako odlucite da je hocete imati. To je u redu, tu ne postoji osuda/misljenje, ali da li ce biti potrebno da jedete hranu, ne!  Ako ste spojeni sa izvornom energijom to je ono sto prosvijetli tijelo.

Pitanje: Da li treba prakticirati tu tehniku?

Pleade: Da, mozete je prakticirati. Znate to je razlicito za razlicite ljude, nisu svi spremni za to. To generise mnogo snage u tijelu. Ako imate otpor prema snazi to moze kreirati incident gdje postanete aktivirani, moze kreirati neugodnost u tijelu ako imate otpor. To je u redu jer vam to pokazuje da imate otpor i to stvara priliku da ga razrijesite / transformisete. Ali to moze biti iskusenje za neke ljude jer oni nisu svijesni sta u stvari rade. Na intuitivnom nivou svi vi znate kako se to radi, vi znate sta je dobro za vas i sta je dobro za vase tijelo morate to slusati.

Pitanje: Postoji teorija, ucenje koje kaze da su duse polarizirane bilo kao da sluze sebi ili da sluze drugima, OPS i OPD. Kao dusa koja je ekstremno OPS ili OPD one nece uspijet napraviti pomak u novu dimenziju prema toj teoriji. Koliko je istine u tome, sta je u pozadini ove teorije?

Pleade: Svi vi ste izvorna energija, vi ste oboje pozitivni i negativni. Kad se inkarnirate vi izaberete sta hocete da iskusite, jedno ili drugo ili varijacije oba polariteta sto je obicno slucaj. Ovaj put (u periodu prelaza u visu dimenziju) ne radi se o odlasku u jedan ili drugi ekstrem nego o integraciji oba polariteta, radi se o oslobadjanju osuda / misljenja tipa: jedno je pravilno a drugo je nepravilno. Nije vazno na kojoj strani vi stojite jer tamno osudjuje svijetlo jednako kako svijetlo osudjuje tamno. Dakle radi se o oslobadjanju osuda koje imate o bilo kojoj strani, svijetloj ili tamnoj. Radi se o tome da vidite obje strane kao jasne ekspresije izvorne energije. To je proces integracije. To je proces gdje ste u stanju da vidite da ta dusa mada je odabrala negativno iskustvo ili neku njenu varijantu je u stvari izvorna energija koja se je prerusila. Ona je sakrila svoju izvornu energiju kako bi mogla imati nedostatak te veze (sa izvorom). To je veoma jedinstveno. To je takodjer izraz zelje da iskusi novo, da li morate ostati u tom stanju, ne! Ali, mnoge duse ce izabrati da istraze to iskustvo jer ovo je igra (zivot / inkarnacija). Jednostavno je igra. Mi znamo da vi to ne osjecate tako, vi ste tako ozbiljni ;).

Sto ce se desiti, klatno koje ide na obje strane vasih emocija vremenom ce prestati da se krece i ostat ce u centru u stanju gdje cete sebi dozvoliti da se vise stvari dese, umjesto da idete u stanje osude.

Nastavljeno 4 septembra 2010

Pitanje: Koliko su tacni dogadjaji o planeti X ili Nibiru o kojima se govori knjigama? Da li ta planeta postoji?

Pleade: Da. Ona nece proci pored vase planete u vremenskom periodu u kojem je ocekujete. Postoji strah vezan za pomak polova, ali mi ne mislimo da cete vi biti dio tog dogadjaja  u 3coj dimenziji. Vrijeme kad ce se ta planeta pribliziti Zemlji je mnogo kasnije (od ocekivanog) i vi cete vec biti u 4toj dimenziji. Pomak/zamjena polova nece biti potrebna jer vi necete biti vise u 3coj dimenziji. Dogadjaji koji su opisani u knjigama su se desili, Anunaki su umijesani u dogadjaje na Zemlji hiljadama godina. Oni su koristili Zemljine prirodne resurse, vecina te price koju znate je tacna.

Nastavljeno 5 septembra, 2010

Pitanje: U vrijeme punog Mjeseca primjetila sam da je doslo do pomaka energije u mom vrtu, imala sam dojam da je mjesecina neka vrsta "tamne svijetlosti", mada je ona refleksija suncane svijetlosti, kakav je vas pogled na to?

Pleade: Da, radi se o kvalitetu frekvencija (drugom spektru) koji ima drugaciji uticaj na vase tijelo. "Moon gazing" (gledanje u Mjesec) je drugi nacin da energetski napunite tijelo. Ono se moze koristiti na slican nacin (kao sun gazing). Moon gazing je veoma dobar nacin da doprete do informacija koje su skrivene u vasoj podsvijesti. Sunci radi sa svijesnim umom, Mjesec radi sa podsvijesnim umom i donosi na povrsinu sve sto je skriveno. Moon gazing vam moze pomoci da aktivirate mnoge skrivene emocije, stanja podsvijesti. Sunce vam daje informaciju i direkciju (pravac). I ako o tome razmisljate u terminima dualnosti, imate Sunce koje predstavlja svijetlu stranu vas, a Mjesec tamnu stranu.

Pitanje: Da li je Mjesec vjestacki objekat?

Pleade: Ne, ne Mjesec je prirodni objekat, ali postoje vjestacki objekti na Mjesecu, neke baze na tamnoj strani Mjeseca. Tamo postoje ET energije.
 

Nastavljeno 12 septembra, 2010


Pitanje: U vasim prethodnim sesijama ste rekli da ce doci do socijalnih promijena, kao reakcija na prikrivanje istine o naftnoj mrlji u Meksickom zalivu. Mada je dosta informacija o zataskavanju istine izislo na vidjelo do socijalnih promijena nije doslo. Kakvo je vase objasnjenje?

Pleade: Taj dogadjaj je izazvao promijene na individualnom nivou. Mnogi ljudi su se prilagodili novoj situaciji. Nastavit cete da se prilagodjavate jos sedmicu dvije sve do dolaska jesenjeg ekvinoksa.  Tada ce doci do otvaranja novog portala, do ulaska novog talasa energije koji ce te osjetiti i iskusiti. Tad ce doci do novog izjednacenja, rebalansa do "ekvalizacije" sto je znacenje ekvinoksa. Sa svim ovim energijama da, stvari su na putu, mi ne bismo rekli da ste ih propustili. Vi ih iskusavate na personalnom nivou. Mi nismo sigurni kakao cete reagovati, kako dramaticno to treba da bude da vas sve " rastrese" . Vecina vas se nosi prilicno dobro sa svim stvarima koje se desavaju u vasim zivotima. U periodu od dvije sedmice vi ste iskusili 2 godine rasta i vecina vas se nosi sa time prilicno dobro. Ne svi i ne uvijek ali uglavnom dosta dobro.